Diumenge, 28 d'abril de 2024

Joan Rosell recull en un llibre les anècdotes de la rauxa trempolina

El llibre és fruit dels records de la vintena d'anys que Rosell va viure a Tremp

Redacció 22 d'abril de 2016 a les 10:08

Imatge de la presentació a la Biblioteca de Tremp. Foto: Biblioteca Maria Barbal


Un centenar de persones han assistit aquest dijous al vespre a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp per veure la presentació del llibre "Anècdotes de la rauxa de la Conca de Tremp i rodalies", del geòleg trempolí Joan Rosell, editat per Garsineu edicions. L'acte ha estat conduït per Eduard Muntada, Josep Rosell i Albert Puiggròs, que han protagonitzat una divertida paròdia de la rauxa que caracteritza als pobles i els dóna un tret diferencial.

Aquest llibre és fruit dels records de la vintena d'anys que Rosell va viure a Tremp. Anys de postguerra, un temps de misèria (i de misèries), però també de transformacions socials en què Tremp i els trempolins van intentar deixar enrere un temps cruent, mirar endavant i maldar per reactivar l'impuls fabulós que la ciutat havia viscut cap als inicis dels anys trenta. 

En el recull d'anècdotes que hi presenta s'hi troben una sèrie de personatges singulars, representatius del que ha estat i el que és Tremp. Perquè qualsevol de les persones que apareixen al llibre, han conformat una part prou rellevant del caràcter col·lectiu dels trempolins i del seu anecdotari existencial. 
 

Portada del llibre. Foto: Garsineu

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació