Divendres, 26 d'abril de 2024

Els alcaldes lamenten l'impacte negatiu de la vaga de Port Ainé i Espot

Els treballadors decidiran aquest diumenge si desconvoquen l'aturada per "'sentit de comarca"

Redacció 20 de març de 2016 a les 01:52

Reunió del consell d'alcaldes del Pallars Sobirà. Foto: ACN


El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà s'ha reunit de manera urgent aquest dissabte per tractar el tancament de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot com a conseqüència de la vaga de treballadors. Els alcaldes, en un manifest redactat conjuntament, lamenten l'impacte ''summament negatiu'' per l'activitat econòmica de la comarca aquesta vaga de quatre dies -24, 25, 26 i 27 de març-. El Consell d'Alcaldes demana a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que arribin a un acord amb els treballadors per aturar la vaga. Al Consell d'Alcaldes també hi ha assistit Xavier Pedemonte, del comitè d'empresa, i ha estan disposats a desconvocar la vaga per ''sentit de comarca''. Aquesta decisió es prendrà aquest diumenge en assemblea de treballadors. El manifest del Consell d'Alcaldes ha estat signat per dotze dels quinze alcaldes que hi ha a la comarca. Els de Tírvia, Farrera i Vall Cardós han excusat la seva absència.

Al Consell d'Alcaldes cada representant ha exposat la seva opinió davant la situació de tancament de les estacions d'esquí. L'alcalde de Rialp, Gerard Savarich, ha apel·lat a la responsabilitat dels treballadors per l'impacte econòmic negatiu de l'aturada i per la mala imatge que es donarà de la comarca.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, s'ha mostrat favorable a demanar a Ferrocarrils que garanteixi uns serveis mínims a les estacions per tal que no es tanquin totalment durant quatre dies. Josep Maria Sebastià, alcalde d'Espot, ha lamentat la manca d'informació dels treballadors a l'Ajuntament i els ha demanat que pensin amb els esforços econòmics que han fet els empresaris i els ajuntaments per mantenir aquestes estacions obertes. Per la seva banda, Raimon Monterde, alcalde de Sort, ha demanat als treballadors que siguin conscients de la realitat territorial de la zona del Pallars.

Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha reconegut els drets socials de la comarca i ha dit que hi ha molts sectors que ja pateixen la convocatòria de vaga. Sibís ha parlat d'escoles d'esquí, botigues de lloguer de material, restaurants, hotels i molts petits comerços.

Segons Pedemonte, la voluntat dels treballadors ''és donar una sortida a l'actual situació'' i ha afegit que són conscients ''del mal que fan a la comarca'' i del ''patiment del territori''. Pedemonte ha demanat als alcaldes que quan reprenguin les negociacions no es trobin sols davant l'empresa i tinguin el suport dels alcaldes al seu costat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació