Dissabte, 27 d'abril de 2024

El Jussà demana al Govern millores en les comunicacions

Jussactiu reclama almenys tres freqüències diàries reals amb tren fins a Lleida | Rull anuncia que els horaris definitius es decidiran el 9 de març

Jordi Ubach 29 de febrer de 2016 a les 10:14

Rull, durant la Comissió d'Urbanisme de divendres a Tremp. Foto: Jordi Ubach


Aprofitant la visita de Josep Rull divendres a Tremp, la Societat de Foment del Pallars Jussà "Jussactiu" ha fet arribar al conseller de Territori i Sostenibilitat un seguit de demandes i reclamacions del sector empresarial i la societat civil de la comarca en matèria d'infraestructures. Entre elles, la realització "urgent" d'un estudi i projecte d'alternatives de millora de les comunicacions per carretera d'accés al Pallars, amb l'objectiu de reduir la distancia i millorar la qualitat de les carreteres entre les comarques pallareses i la resta de Catalunya.

Jussactiu també ha posat de manifest la necessitat de disposar d'almenys tres freqüències diàries reals de comunicació amb ferrocarril de la Pobla a Lleida i la possibilitat d'estar a la capital lleidatana abans de les 8:00 hores amb l'objectiu de connectar amb AVE’s i AVANT. Rull va comprometre's a "aconseguir el màxim nivell de consens" perquè el servei "s'ajusti el màxim possible a les necessitats del territori", i va assegurar que la nova etapa de la línia de la Pobla produirà un canvi "molt substancial" en un mitjà de transport "que algú havia sentenciat". 

Els horaris del nou tren es decidiran el 9 de març

El conseller va aprofitar la seva visita a Tremp per informar que el pròxim dia 9 de març es reunirà la Comissió de seguiment del tren de la Pobla. Rull ha explicat que aquesta reunió ha de servir per consensuar amb el territori els horaris dels nous combois de cara a la seva posada en funcionament a la primavera. Segons el conseller, les proves estan anant al ritme marcat i per tant la posada en funcionament dels nous trens està dins el calendari previst.

El conseller ha dit que la línia del tren de la Pobla és un "emblema" pel nou Govern de la Generalitat i acredita que quan el Govern "té el control de les vies i dels trens ofereixen un millor servei als ciutadans".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació