Dissabte, 27 d'abril de 2024

​MónNatura Pirineus reobre les seves portes amb una nova espècie

Ha estat un mes tancat per a realitzar tasques de manteniment i millora

Redacció 9 de febrer de 2016 a les 08:56

Imatge d'un dels dos nous ducs del centre. Foto: MónNatura Pirineus


MónNatura Pirineus enceta la seva 14a temporada incrementant el nombre d’espècies, amb la incorporació d'una parella de Ducs (Bubo bubo), cedits pel centre de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat de Catalunya de Torreferrusa. La incorporació d'aquesta espècie permet continuar la tasca d'educació ambiental que des de fa ja 14 anys desenvolupa el centre MónNatura Pirineus amb els seus visitants.

Aquest rapinyaire té entre les seves característiques el fet de ser el de major tamany entre la família dels rapinyaires nocturns. Tot i que la seva implantació al territori es bona i estable no és, lògicament, fàcil de veure. La visita en captivitat d'aquesta espècie permetrà gaudir d'un ocell que pot arribar a pesar fins a tres quilos, les femelles sensiblement més grans que els mascles, i d'una longitud, entre ala i ala, de fins a metro i mig. Una altra de les característiques curioses de la espècie són els seus dos plomalls a dalt del cap, a similitud de falses orelles, i que li confereixen un característic aspecte.

També cal destacar que MónNatura Pirineus reobre amb moltes novetats en les seves activitats i estades. L’eix comú d’aquest nou exercici serà realitzar activitats per a donar a conèixer la recerca naturalista d’alguns dels grans científics de la història, com ara Charles Darwin. Pots consultar-les totes a la seva pàgina web.

Món Natura Pirineus es consolida com l’equipament de referència en el lleure a la natura amb 14.455 visitants el 2015. MónNatura Pirineus, inaugurat l’any 2002, és un equipament de la Fundació Catalunya-La Pedrera que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic amb una missió molt clara: sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant activitats d’educació ambiental.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació