Dissabte, 27 d'abril de 2024

El Pirineu de Lleida tanca les festes de Nadal amb 200.000 forfets venuts

La ocupació mitjana ha estat del 65% en el conjunt de la demarcació | Bones previsions per aquest cap de setmana a les estacions d'esquí després de la nevada de dimecres

ACN 7 de gener de 2016 a les 09:30

Esquiadors a l'estació d'Espot, aquest dimarts. Foto: ACN


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha fet un balanç "molt satisfactori" de les festes de Nadal amb una ocupació turística del 65% de mitjana, 200.000 forfets venuts i entre 35 i 37 milions d'impacte econòmic. El seu director, Juli Alegre, ha dit que la davallada respecte a l'any passat, quan l'ocupació va fregar el 80% de mitjana, s'explica perquè l'any passat els dies festius "van caure molt bé i van facilitar molts ponts", però enguany el dia de Nadal i Reis "no han caigut bé", concretament en dissabte i dimecres. L'1 de gener, en canvi, va ser divendres i "es va notar en l'augment de reserves", ha dit.

Per subsectors, en hoteleria, l'ocupació als establiments del Pirineu de Lleida ha estat d'un 65% per Nadal, del 100% per Cap d'Any i del 50% per Reis, segons les dades del Patronat de Turisme. Quant al turisme rural, l'ocupació a tota la demarcació ha estat del 45% per Nadal, el 100% per Cap d'Any i del 55% per Reis. Els càmpings també han obtingut bons resultats, assolint ocupacions del 65% per Nadal, el 100% per Cap d'Any i el 45% per Reis. 

Les estacions d'esquí lleidatanes freguen els 200.000 forfets venuts

Entorn d'uns 200.000 forfets es calcula que s'hauran venut des del 24 de desembre de 2015 fins al 6 de gener de 2016 a les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, a l'espera que els complexos tanquin els balanços definitius aquest dimecres. Baqueira Beret ha obert 120 quilòmetres de neu esquiables, Boí Taüll més de 15 quilòmetres i les estacions pallareses d'SkiPallars (Port Ainé i Espot Esquí) han obert el 65% de les seves pistes. Tavascan ha pogut oferir als seus clients l'estació oberta al 100% i Port del Compte ha estat la més limitada amb l'obertura de la zona de debutants.

El director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre, ha destacat la tasca feta per les estacions d'esquí que, any rere any han anat invertint en els complexos. "En un any en què la neu no ha estat tan abundant com hauríem desitjat, han pogut treballar la poca neu que hi havia i els clients han pogut gaudir de l'esquí", ha assegurat. Alegre ha afegit que, gràcies a la nevada d'aquest dimecres, les previsions d'ocupació i forfets per a aquest pròxim cap de setmana són bones ja que molts nens no tornen a l'escola fins dilluns 11 de gener.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació