Dissabte, 20 d'abril de 2024

La Fira de Nadal i la Firaski de la Pobla de Segur milloren registres

La Firaski ven més de 800 productes d'un valor aproximat de 73.000 euros | Augment de visitants a la Fira de Nadal respecte l'any passat

Redacció 7 de desembre de 2015 a les 10:19

Els Capricis de Nadal han fet les delícies dels visitants. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


La Pobla de Segur ha estat seu aquest diumenge de dos fires amb essència nadalenca. Per un costat, a la plaça de l'Arbre, se celebrava la 7a edició de la Fira de Nadal, una mostra organitzada per l'ajuntament de la localitat on, a banda dels productes més típics de l'època de l'any en què ens trobem, els visitants hi han pogut trobar carpes amb productes agroalimentaris locals com formatge, mel o ratafia, i artesans, amb productes elaborats amb cuir o teixits a mà.

Gràcies al bon temps que ha fet durant tota la jornada, els paradistes han pogut fer una bona campanya. El bon nombre de visitants que ha gaudit de la fira també ha pogut provar els Capricis de Nadal, un tast de plats elaborats amb productes del Pallars, que ha anat a càrrec dels restaurants, forns i pastisseries de La Pobla. Les degustacions han tingut molt èxit i s'han venut en només una hora i mitja.

Cal destacar també l'èxit del taller infantil que ha anat a càrrec de l'Obrador Xisqueta, així com el sorteig d'un corder entre els participants del passaport "Pallars, terra de corder" a les fires de tardor del Pallars Jussà i en el qual hi han assistit la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, i l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera.

900 articles a la venda a la Firaski

Però la Fira de Nadal no ha estat l'únic aparador del dia a la localitat pallaresa, ja que uns metres més avall, al poliesportiu municipal, s'hi ha celebrat una nova edició de la Firaski, el mercat de segona mà de productes d'esquí, muntanya i escalada, organitzada pel Club Esquí de la Pobla de Segur (CEPS). La inauguració ha anat a càrrec de l'alcalde, Lluís Bellera, que ha donat el tret de sortida a la mostra.

L'èxit de l'espai de segona mà ha estat absolut. A les 10h ja hi havia cua per entrar a l'espai de, sobretot per comprar material d'esquí infantil, el més sol·licitat de la Fira. S'han posat a la venda un total de 900 articles, amb un valor total d'uns 26.000 euros, entre els quals han destacat botes i esquís d'esquí alpí, però també anoracs, cascs, ulleres i guants. Cal destacar l'augment del nombre de productes posats a la venda corresponents a no socis del CEPS, una xifra que se situa al voltant del 50%. 
 

Fins a 900 productes s'han posat a la venda a la Firaski. Foto: CEPS


Hi han participat un total de 17 estands d'empreses i entitats relacionades amb el món de la natura, la neu i l'esquí, com Tavascan, Skipallars, Bussetus, Splitboard, Nzero, Boumort-Collegats, Explora Guies o Piritrek. Els assistents també han pogut gaudir i posar-se els esquís per primer cop aquesta temporada amb un simulador d'esquí.
 
A la tarda s'han donat els premis al concurs de manualitats, que aquest any ha girat entorn el tren en motiu de la posada en funcionament dels nous trens de la línia Lleida - la Pobla de Segur. En aquest sentit, també hi ha hagut un estand de FGC on els visitants s'han pogut fer una foto per la campanya #LoTrenDeTots, per tal de posar cares a la imatge dels nous combois.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació