Dissabte, 20 d'abril de 2024

L'oli del Pallars, més a prop de ser comercialitzat

Desenes de productors d'oli del Pallars participen en una jornada a Tremp tutelada per l'IRTA

Redacció 27 de novembre de 2015 a les 09:41
 

Imatge de la jornada al Centre Cívic Tarraquet. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquest dijous ha tingut lloc al Centre Cívic Tarraquet de Tremp la jornada "La producció de qualitat d'oliva i d'oli d'oliva", a la que han assistit gairebé 50 persones. La jornada, organitzada per l'Associació de productors d'oli del Pallars i l'Ajuntament de Tremp a través del projecte "Al teu gust, aliments del Pallars", anava dirigida a productors i responsables dels molins de la comarca per tal de conèixer els requisits fonamentals i les pràctiques a tenir en compte a l'hora de produir un oli de qualitat.

La sessió ha anat a càrrec d'Agustí Romero, investigador de l'IRTA i especialista en elaboració i qualitat d'olis i membre del panell de tast oficial d'olis verges de Catalunya. Durant la jornada, a banda de conèixer la normativa bàsica de l'etiquetatge i altres conceptes importants a l'hora de plantejar-se l'envasat de l'oli i la venda directa al consumidor, s'han tastat també els olis dels diferents molins de la comarca.

L'Associació de productors d'oli del Pallars s'ha creat enguany. Els seus principals objectius són l'estudi, el foment, la promoció i valorització del conreu de l'olivera, de l'oli d'oliva i fruit de l'olivera; recuperar les seves varietats autòctones; i conservar i promocionar el patrimoni industrial i arquitectònic dels antics molins d'oli de la comarca. Convertir l'oli del Pallars en denominació d'origen és un altre dels objectius que s'ha marcat l'associació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació