Divendres, 10 de maig de 2024

La neu i la baixada de temperatures fa créixer l'optimisme a les pistes d'esquí

Les estacions d'esquí pallareses han registrat fins a 15 centímetres de neu nova aquest cap de setmana

ACN 23 de novembre de 2015 a les 09:17

La nevada a l'estació de Tavascan. Foto: Marc Tomàs


La nevada d'aquest cap de setmana i sobretot la brusca baixada de temperatures ha fet créixer l'optimisme a les pistes d'esquí. En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí-Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana que ve. Al Pirineu més occidental és on més ha nevat i especialment a la Vall d'Aran, amb gruixos que superen els 30 centímetres per sobre de 1.800 metres. 
 
A les estacions d'esquí pallareses, la nevada del cap de setmana ha deixat gruixos d'entre 10 i 15 centímetres de neu nova. A Tavascan, la nevada ha estat més important. A l'estació de Baqueira Beret ja han engegat els canons per produir neu artificial i aquest diumenge al vespre també ho començaran a fer a Boí Taüll, segons ha explicat el director comercial de l'estació, David Rey. A l'estació de la Ribagorça la nevada ha deixat entre 15 i 20 centímetres. En aquest cas el vent va impedir que s'acumulessin més gruixos.
   
En el cas de Baqueira, al mes de maig ja van anunciar el 28 de novembre com a data per obrir la temporada. A hores d'ara tot indica que es podran complir les previsions, tot i que caldrà veure si hi ha prou neu per obrir totes les instal·lacions o només una part de l'estació. El que sí que tots els complexos consideren fonamental és poder tenir unes bones condicions pel Pont de la Puríssima, que és quan es dóna el tradicional tret de sortida a la campanya d'esquí.

D'altra banda, la nevada no ha provocat problemes viaris destacats, tret de l'ús específic de cadenes a la C-28 per creuar el Port de la Bonaigua. Després de normalitzar-se la circulació ahir al migdia, aquest dilluns tornen a ser necessàries les cadenes per circular-hi, en concret entre els punts quilomètrics 46 i 56. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació