Dilluns, 6 de maig de 2024

Taller de cuina saludable per a professionals i aturats a Tremp

L'Ajuntament de Tremp organitza aquesta proposta formativa en el marc del projecte "Treiem-ne més profit"

Redacció 5 de novembre de 2015 a les 09:15

El Centre Cívic Tarraquet de Tremp va acollir el taller. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquest dimarts ha tingut lloc al centre cívic Tarraquet de Tremp el taller "Cuina i salut", a càrrec dels professionals de la Fundació Alicia, al qual van participar una quinzena de persones. La sessió anava adreçada a professionals de la restauració en actiu i a persones aturades en recerca de feina o que volen millorar les seves competències en aquest camp.

El taller va durar tota la tarda i va dividir-se en dues parts. Primer, Fabiola Juárez, nutricionista de Fundació Alícia, va oferir una xerrada sobre què és una alimentació equilibrada, posant especial èmfasi en els mites i creences i en la piràmide de l'alimentació saludable. També es van ensenyar els mètodes de gestió dels aliments (des de conservació i contaminació creuada fins a l'equilibri entre àpats); eines per  entendre com la cuina pot ajudar a elaborar àpats saludables i nutritius i quines combinacions són les més adequades. Per últim, es va fer un repàs de les principals patologies que afecten l'alimentació de les persones.

Posteriorment la mateixa nutricionista i el cuiner Marc Puig-Pey, també de Fundació Alícia, van fer una demostració culinària a través de tots els punts tractats a la primera part del curs. En el decurs d'aquesta demostració, van anar explicant els aspectes tècnics de l'elaboració, així com les qualitats nutricionals de cada plat i per a quin tipus de patologies són adequats cadascuna de les elaboracions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació