Dissabte, 27 d'abril de 2024

​L'Arxiu del Jussà acull una exposició de fotografia en relleu

La mostra comença el seu periple pels arxius de les comarques de Lleida

Redacció 30 d'octubre de 2015 a les 09:53

L'exposició està situada al vestíbul del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Foto: ACPJ


L'exposició "Fotografia en relleu: La fotografia estereoscòpica a les comarques de Lleida 1895-1960" es podrà veure a partir d'aquest divendres 30 d'octubre i durant un mes a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Aquesta exposició itinerant ja s'ha mostrat a museus de diverses poblacions com Cervera, Balaguer o les Valls d'Àneu i, a partir d'aquest darrer trimestre de l'any, començarà a exposar-se també a diferents arxius de les comarques lleidatanes.

La iniciativa mostra com la fotografia estereoscòpica, nascuda als inicis del segle XX, va ser una tècnica fotogràfica seguida per un bon grapat de fotògrafs aficionats, que centraven el seu objectiu fotogràfic en l'àmbit territorial de la comarca. Aquests treballs els feien sobre plaques estereoscòpiques, per poder-los visionar en relleu amb la família o els amics.

Els temes de les seves fotografies són bàsicament el retrat, l'excursionisme, les grans obres civils de l'època, l'agricultura i les activitats polítiques i festives del seu entorn més proper. En la majoria dels casos, és la primera vegada que s'exposen, en versió original, aquestes col·leccions en format estereoscòpic.

Aquesta exposició ha estat organitzada per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ha comptat amb el suport de la Universitat de Lleida, la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació