Dissabte, 4 de maig de 2024

L'estació de Tavascan‬ rep el Premi Turisme de Catalunya en Innovació

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, finalista en la categoria "Millor experiència turística" | Més de 650 professionals del sector turístic català celebren el Dia Mundial del Turisme

Redacció 2 d'octubre de 2015 a les 09:14

Imatge general de les autoritats i dels guardonats en la Nit del Turisme 2015. Foto: ACN


L'estació de muntanya de Tavascan ha rebut aquest dijous al vespre el Premi Turisme de Catalunya 2015 en la categoria d'Innovació. Més de 650 professionals del sector turístic català s'han reunit al Museu Nacional d’Art de Catalunya per celebrar el Dia Mundial del Turisme, que es commemora el 27 de setembre. Organitzat per tercer any consecutiu per la Direcció General de Turisme i l'Agència Catalana de Turisme, aquesta celebració és un reconeixement a la bona feina feta per part del sector turístic català, públic i privat, que ha situat Catalunya com una destinació turística líder, no només en termes de nombre de turistes, sinó també com a exemple de bones pràctiques i excel·lència.

El jurat ha premiat Tavascan per tenir convertir-se en la primera estació d'esquí de tot l'Estat en tenir un recorregut per a persones amb diferents capacitats intel·lectuals i físiques. Compta amb una sèrie de Circuits Inclusius "Sumant Capacitats" per tal de millorar l'experiència a la muntanya de les persones amb més dificultats. Fora de la pràctica més esportiva, destaquen també els seus tallers i activitats integrats en l'entorn. El projecte està apadrinat per Kilian Jornet.

En el transcurs de l'acte, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha presidit el lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2015. L’han acompanyat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquests premis s'atorguen a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable i innovadora. 

Els altres guanyadors de la nit han estat Icària Iniciatives Socials, SAL, per Inout Hostel (Barcelona), en la categoria de "Turisme responsable"; Jaume León Andrés, en la categoria de "Millor experiència turística"; i Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (Vila-seca, Tarragona), en la categoria de "Millor projecte de coneixement i recerca aplicada al sector turístic".

L'Ecomuseu, entre els finalistes

El jurat ha destacat també els projectes d'altres empreses i entitats que han resultat finalistes en cadascuna de les categories. Entre elles, s'hi troba el Consorci Ecomuseu de les Valls d'Àneu, que ha quedat finalista dins la categoria de "Millor experiència turística" juntament amb Triptek Solutions (La Bisbal de l’Empordà). Al marge d'aquests guardons, el president de la Generalitat ha lliurat també una placa commemorativa a Josep Roca, d'El Celler de Can Roca, per la contribució dels germans Roca al reconeixement internacional de la gastronomia catalana.

Així mateix, el sector turístic català ha volgut rendir un sentit homenatge a Juli Soler, ànima del restaurant El Bulli, i Raimon Martínez Fraile, figura cabdal del món turístic català i espanyol, que van traspassar aquest any.

2016, Any de la Gastronomia i l’Enoturisme

La celebració del Dia Mundial del Turisme ha estat el marc idoni per anunciar que el 2016 serà l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme, de manera que la Direcció General del Turisme i l'Agència Catalana de Turisme centraran bona part de les accions de l'any vinent a promocionar la gastronomia i els vins catalans des de la vessant turística. Precisament ha estat Josep Roca qui ha donat el tret de sortida d'aquest any amb una ponència sobre cuina, vins i creativitat. 

Cal destacar, a més, que Catalunya ha estat nomenada Regió Europea de la Gastronomia 2016 per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest títol pretén estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i l'estímul de la innovació gastronòmica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació