Dissabte, 27 d'abril de 2024

Tornar a les arrels al «Documental del mes» d'octubre

Aquest dijous, en doble sessió, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Redacció 1 d'octubre de 2015 a les 11:09

Fotograma del documental. Foto: El Documental del Mes


Com cada primer dijous de mes, tornen les projeccions d''El Documental del mes' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Serà aquest vespre, novament en sessió doble, a les 20h i a les 22h, a la Quadra de Casa Gassia, amb la projecció del documental 'La casa de la morera' (2013), de Sara Ishaq. 
 
La Sara va néixer al Iemen fa 30 anys, filla de pare iemenita i mare escocesa. Durant l'adolescència va començar a sentir-se cada cop més incòmoda amb el seu entorn i amb 17 anys va decidir marxar a Escòcia per viure amb la seva mare. El pare només la deixava marxar si no renunciava a les seves arrels. La Sara s'hi va comprometre, però finalment va incomplir la seva promesa. Deu anys més tard, el 2011, la Sara torna al Iemen convertida en una altra persona. Està decidida a enfrontar-se al seu passat i té la voluntat de redescobrir les seves arrels natals. Inesperadament, es va trobar amb un país que estava a punt de viure una revolució, dins del marc de les primaveres àrabs.
 
'El Documental del Mes' té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. S'emet de manera simultània a més de 50 sales i cinemes de l’'estat espanyol, de Xile i Argentina.
 
Podeu veure el tràiler del documental 'La casa de la morera' sota aquestes línies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació