Dilluns, 6 de maig de 2024

El projecte «Treiem-ne més profit», model de desenvolupament

Un equip de tècnics de la Catalunya Central han vingut a Tremp a conèixer projectes d’èxit empesos per l’Ajuntament de Tremp

Redacció 24 de setembre de 2015 a les 10:13

Tècnics de Solsona i Cardona durant la visita. Foto: Ajuntament de Tremp


L'Ajuntament de Tremp ha acollit aquest dimecres una delegació de tècnics de l'Agència de Desenvolupament Local Solsona i Cardona que s'han desplaçat fins Tremp per conèixer de prop alguns dels projectes de dinamització econòmica que es duen a terme des de les àrees de Benestar i Promoció Local. Principalment, 'Treiem-ne més profit' i el dispositiu d'inserció laboral són els projectes que han atret el seu interès.
 
El projecte 'Treiem-ne més profit' funciona des de l'any 2012 i té dos objectius bàsics: donar resposta a les necessitats alimentàries de les persones i famílies que passen per situacions difícils a causa de la crisi econòmica i reduir el malbaratament alimentari aprofitant els excedents de supermercats i comerços locals.
 
Amb el temps, aquest projecte ha evolucionat i amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, a través del programa 'Treball als barris', s'ha convertit en un dispositiu d'inserció on, a més del suport en aspectes alimentaris, s'acompanya les persones usuàries en la recerca d'ocupació i es programa una oferta formativa que millori les seves competències professionals. Actualment, participen del dispositiu unes 80 famílies i s'han atès 120 persones en recerca d'ocupació durant el darrer curs.
 
Els tècnics de Solsona i Cardona també s'han interessat per les activitats desenvolupades en el marc del projecte 'Al teu gust, aliments del Pallars' de suport al sector de la producció agroalimentària i de la restauració.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació