Divendres, 26 d'abril de 2024

Sis projectes presentats a la 5ª Beca de Recerca del Pallars Jussà

El veredicte del jurat es farà públic durant el mes d'octubre

Redacció 18 de setembre de 2015 a les 18:30

Façana exterior de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Foto: ACPJ


Fins a sis projectes s'han presentat a la 5a edició de la Beca de recerca del Pallars Jussà 'Mossèn Jesús Castells i Serra', un cop el 15 de setembre va finalitzar el termini de presentació dels treballs. Aquesta beca de recerca va néixer l'any 2011 amb la intenció de fomentar la recerca històrica i de qualsevol àmbit d'estudi, centrada en els fons documentals que l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, inaugurat el febrer del 2009 a Tremp, té custodiats.

Les temàtiques dels treballs presentats enguany són molt variades i van, per exemple, des dels cóms i safareigs, les fàbriques de gel, la mort a la Catalunya nord-occidental, el sometent, la nissaga dels Gassol fins el cicle festiu al Pallars Jussà. En els cinc anys de vida de la beca, s'han presentat un total de 35 projectes. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes d'octubre.

Una de les novetats d'enguany és que els projectes presentats no han de formar part necessàriament del camp de la història, com fins ara, sinó que poden ser de qualsevol altre àmbit d'estudi. Aquesta beca, dotada de 3.000 euros, s'atorga al millor projecte inèdit, amb la condició que el treball se centri en qualsevol fons documental dipositat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.
 
Està organitzada entre l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A banda, els organitzadors també publiquen el treball guanyador en la col·lecció Beca Mn. Jesús Castells i Serra que a l'hora rep la col·laboració de l'Institut per al Desenvolupament i la promoció de l'Alt Aran (IDAPA).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació