Dissabte, 27 d'abril de 2024

L'home que preveia l'economia mundial al «Documental del mes» de setembre

Aquest dijous, en doble sessió, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Redacció 17 de setembre de 2015 a les 13:59

Martin Armstrong, protagonista de 'El Visionari'. Foto: El Visionari

 
Com cada mes, tornen les projeccions d''El Documental del mes' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Serà aquest vespre, novament en sessió doble, a les 20h i a les 22h, a la Quadra de Casa Gassia, amb la projecció del documental 'El Visionari' (2014), de Marcus Vetter. 
 
És possible que un ordinador pugui predir l'economia mundial? Durant els anys 80, Martin Armstrong, un consultor de finances, va dissenyar un model de predicció basat en el número pi. La seva reputació mundial va fer que els banquers més poderosos de Nova York el convidessin a formar part del seu grup per manipular les tendències dels mercats. A finals dels 90, l'FBI va entrar a casa seva per requisar-li els ordinadors i acusar-lo d'haver estafat 3.000 milions de dòlars. Va passar 7 anys a la presó.

Es tractava d'un intent d'amenaçar-lo? Volien evitar que fes públic el veritable esquema piramidal en què s'ha basat el deute mundial durant dècades? Les prediccions d'Armstrong fa anys que indiquen que l'1 d'octubre de 2015 hi haurà una crisi del deute que trasbalsarà l'economia mundial. Es complirà el pronòstic?
 
'El Documental del Mes' té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. S'emet de manera simultània a més de 50 sales i cinemes de l’'estat espanyol, de Xile i Argentina.
 
Podeu veure el tràiler del documental 'El Visionari' sota aquestes línies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació