Diumenge, 28 d'abril de 2024

Els petits productors d'oli del Pallars aposten per un segell propi

La recentment creada Associació de Productors d'Oli del Pallars visita l'empresa Agromillora

Redacció 7 de juliol de 2015 a les 10:14

Visita dels productors a l'empresa Agromillora. Foto: Jussactiu


L'Associació de Productors d’Oli del Pallars ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de l’empresa Agromillora, situada a la població de Subirats, on també hi han assistit representants de la regidoria de promoció econòmica de l’Ajuntament de Tremp, en una visita organitzada per la Societat de Foment del Pallars Jussà SA (Jussactiu). Agromillora és una empresa viverística dedicada a la producció i comercialització a nivell nacional i internacional de plançons de la màxima qualitat genètica i sanitària.

Aquesta visita respon a la intenció dels petits productors d'anar units en la promoció de l'oli, un producte que segons la presidenta de l'Associació, Sílvia Montagut, és "dels productes de més qualitat del Pallars". A més, es vol crear un segell únic que mantingui les 19 marques pròpies amb què ja venen el seu oli. Actualment la majoria de productors tenen petites plantacions, però s'està estudiant la possibilitat de fer-ne de més grans, segons Montagut.

L'Associació

L'Associació de Productors d'Oli del Pallars, de recent creació, va fer la seva presentació durant la Fira de Primavera de Tremp 2015. Els seus principals objectius son l'estudi, el foment, la promoció i valorització del conreu de l'olivera, de l'oli d'oliva i fruit de l'olivera; recuperar les seves varietats autòctones; i conservar i promocionar el patrimoni industrial i arquitectònic dels antics molins d'oli de la comarca. 

Compta actualment amb uns 40 socis, però la idea és aglutinar a tots els productors i arribar en breu al centenar d’associats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació