Divendres, 10 de maig de 2024

Els termòmetres superen els 40 graus al Pallars

Sant Romà d'Abella, la màxima amb 40,4ºC | La calor continuarà molt alta a inicis d'aquesta setmana | Alt risc d'incendis al Jussà i Sobirà

Redacció 6 de juliol de 2015 a les 09:41

Catalunya pateix una forta onada de calor. Foto: ACN


La calor continua a nivells de rècord. A les comarques pallareses els termòmetres han fregat novament aquest cap de setmana els 40ºC. Segons dades del Servei meteorològic de Catalunya, la màxima ha estat registrada a Sant Romà d'Abella, amb 40,4ºC. A Tremp el mercuri ha arribat fins els 39,8ºC en una nova jornada de calor intensa. Al Pallars Sobirà les temperatures han estat lleugerament més baixes, i a Sort s'ha assolit els 35,8ºC.

A la resta de Catalunya, els termòmetres s'han disparat per sobre dels 40ºC, especialment a les comarques de Girona i en punts de la Catalunya Central i de Ponent. Destaquen registres caniculars com els 43ºC de Banyoles, els 42,9ºC d'Anglès, els 42ºC de Navata, els 41,5ºC del Pantà de Darnius-Boadella, els 41,4ºC d'Artés (Bages) o Santa Coloma de Farners, els 41,3ºC de Vilablareix i els 41,2 de Monells (Baix Empordà) o de la mateixa ciutat de Girona. 

Aquestes xifres continuaran essent similars durant l'inici d'aquesta setmana, en especial entre aquest dilluns i el dimarts.

Risc elevat d'incendis al Pallars

Protecció Civil ha elevat de 22 a 35 les comarques que estan en risc elevat d'incendis aquest diumenge en plena onada de calor, que arribarà al seu punt màxim aquest dilluns. El Pallars Sobirà i el Pallars Jussà es troben entre les comarques més vulnerables. Les zones de més risc són la franja litoral i prelitoral i les urbanitzacions de zona boscosa de tot el país.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació