Dimecres, 24 d'abril de 2024

​Arrenquen els tallers de danses i cançó al Dansàneu

Professionals de Catalunya, Aragó, Euskal Herria i Occitània es donen cita a Esterri d'Àneu i intercanvien experiències

ACN 26 de juny de 2015 a les 09:13

Alumnes del taller de danses pirinenques ballant en un dels tallers. Foto: ACN


La 24 edició del Dansàneu no oblida la formació i aquest dijous han arrencat els tallers de danses i cançó. El taller que ha donat el tret de sortida ha estat de danses pirinenques (catalanes, occitanes i basques) i el de cançó amb romanços. El format és de petits tallers per treballar de manera més individualitzada i professional. El cap de setmana, els cursos s'amplien a la població en general per donar-li un toc més festiu. Amb tots aquests alumnes i professors els carrers d'Esterri d'Àneu s'emplenaran de música i dansa. 

Aquesta 24 edició, sense perdre els seus orígens amb la formació en dansa i música tradicional, es refunda i converteix el territori en un punt de trobada de les cultures pirinenques, així com dinamitzador cultural i econòmic de la zona. Lluís Puig i Gordi, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ha dit que aquesta renovació del Dansàneu s'ha fet per convertir-lo en un mercat de cultura adreçat a tots els públics, tant als professionals i aficionats a la dansa i la música tradicional com al públic familiar.

El 24è Dansàneu ha programat una trentena d'activitats que pivoten a l'entorn de la dansa i la música tradicional i que inclouen: espectacles, formació, festes populars, mostra d'artesania i firà de productes de proximitat. Tots els espectacles són gratuïts i cal destacar les actuacions dels els grups residents de Catalunya (Ballets de Catalunya), Aragó (Corro d'es Bailes de San Chuan), Euskal Herria (Elai Alai) i Occitània (Vox Bigerri).

Aquest Dansàneu comptarà també amb una mostra d'artesania i una fira de productes de proximitat (el cap de setmana). L'objectiu del nou Dansàneu, amb la dansa com a eix principal i vertebrador, és donar resposta als requeriments i necessitats d'un context social i cultural canviant. Tot plegat incorporant els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques ja presents al territori i que atorguen valor afegit al propi concepte de festival estiuenc.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació