Diumenge, 28 d'abril de 2024

Pep Coll dóna el tret de sortida al Dansàneu

L'escriptor pallarès va oferir un repàs per la «Història universal de la dansa»

Redacció 25 de juny de 2015 a les 10:30

Pep Coll va ser l'encarregat de fer el pregó inaugural. Foto: Dansàneu


Davant d'un centenar llarg de persones, l'escriptor de Pessonada, Pep Coll, acompanyat del director general de Cultura Popular, Lluís Puig, de l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, i del president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, va glossar "en dos folis i mig" la seva particular 'Història universal de la dansa'.

L'acte d'inauguració va tenir lloc a Esterri d'Àneu, seu central del festival. Després de la intervenció de Pep Coll, els alumnes i professors de l’Escola Folk del Pirineu, així com el ballarí Jordi Rubio, van rubricar la inauguració, a l’espera d’iniciar l’actuació dels Diables de les Valls d’Àneu. Durant la jornada d'ahir també hi van haver actes a Sort, amb la cercavila, i a Isil.


Cercavila inaugural a Sort

La capital del Pallars Sobirà va ser l'encarregada d'acollir, durant la festivitat de Sant Joan, la cercavila inaugural d'aquesta renovada 24a edició del Dansàneu. Podeu veure'n un tastet a continuació.


Per avui està previst l'inici de diferents tallers i activitats, com el taller de cançó de pandero o de danses pirinenques o els que oferirà Pierre Rouch a l'Ecomuseu sobre acordió diatònic o gralla.
 

Consulta el programa d'activitats del Dansàneu 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació