Dijous, 18 d'abril de 2024

La 5a Fira de Vi del Pirineu de Talarn aplegarà 16 cellers

Visites guiades, un sopar a peu dret, degustacions de productes típics i vins formen el programa d'una fira que espera un miler de visitants aquest cap de setmana

Redacció 4 de juny de 2015 a les 09:23

La presentació ha tingut lloc a la Diputació de Lleida. Foto: Diputació de Lleida


La 5a Fira de Vi del Pirineu, que se celebrarà aquest cap de setmana a Talarn, ha estat presentada aquest dimecres a la Diputació de Lleida. L'esdeveniment inclourà diferents activitats, com ara les visites als cellers, el sopar de Fira i la degustació de la gastronomia pallaresa i dels vins dels 16 cellers que seran presents en l'edició d'enguany, que espera un miler de visitants.

Els actes de la fira s'iniciaran el dissabte al matí amb la visita a les bodegues productores de vi del Pallars, entre els quals es troben el Castell d’Encús, a Talarn; els Cellers Vila Corona, a Vilamitjana; Sauvella, a Orcau; Mas Garcia Muret, a Llimiana, La Batlliu de Sort, a Olp, Celler Terrer de Pallars, a Figuerola d’Orcau i Xic’s de cal Borrech, a Figuerola d’Orcau. També s’organitza per la tarda un recorregut pels cellers particulars de Talarn i un sopar a peu dret amb música en directe. Aquesta visita inclourà tast de vins casolans i Narracions Literàries a càrrec de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Oliva ha explicat que "en les quatre edicions que portem han passat unes mil persones entre dissabte i diumenge i ara esperem consolidar aquestes xifres". 

Pel diumenge, quedarà el gruix de la Fira de Vi del Pirineu, en què es podran degustar productes de la comarca i plats pallaresos, amb especial incidència en els de corder, tots ells acompanyats dels diferents vins de la demarcació. A més, durant tot el mes de juny, prèvia reserva, els restaurants del Pallars Jussà oferiran menús i tapes enològics elaborats i maridats amb vi de la zona a preus ajustats.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont, i de l'alcalde en funcions de Talarn, Lluís Oliva. En la seva intervenció, Pont ha destacat que la fira està dedicada "a un producte, la vinya, que pràcticament havia desaparegut als anys setanta i que avui torna a tenir força cellers en funcionament i produint vi d'altíssima qualitat". És per això que, segons Pont, la Diputació dóna suport a una iniciativa "d'un sector que està vivint una revifada i que històricament havia tingut una gran implantació a la comarca".

La Fira de Vi del Pirineu està organitzada per l'Ajuntament de Talarn i el Grup de Festes de Talarn amb el suport de la Diputació de Lleida.
 

Programa d'actes de la 5a Fira del Vi del Pirineu


ESCOLTA-HO

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació