Divendres, 10 de maig de 2024

El Parc Natural i Aigüestortes celebren el Dia Europeu dels Parcs

Els parcs de Catalunya ofereixen un ampli ventall d’activitats

Redacció 23 de maig de 2015 a les 10:19
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza una sèrie d’activitats per commemorar el Dia Europeu dels Parcs que se celebra aquest diumenge 24 de maig. Aquesta data coincideix amb la creació del primer parc natural europeu l’any 1909, a Suècia. Així, des de 1999, els membres de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa organitzen activitats al voltant d'aquest dia (o en dies pròxims) a les àrees protegides, amb l'objectiu de fomentar-ne el coneixement.

Enguany, sota el lema 'La natura: el nostre negoci, el nostre compromís', els parcs de Catalunya ofereixen un ampli ventall de propostes per commemorar aquesta diada europea: excursions guiades, activitats per a la canalla i xerrades informatives. L’objectiu és posar l’èmfasi en el desenvolupament d’activitats que contribueixin al reconeixement del paper fonamental dels parcs en la conservació del patrimoni natural i cultural, i posar en valor els beneficis que proporcionen els espais naturals com a oportunitats per a l’activitat i el benestar social.

Com no podia ser d'una altra manera, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu s'han unit a la celebració amb dos activitats. Per un costat, una sortida guiada a l'itinerari de Sant Miquel, a l'Alt Urgell, i activitats infantils a Esterri d'Àneu el dissabte 30 de maig, on es tractarà la flora i la fauna del Parc natural a través de joc, amb berenar inclòs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació