Dijous, 2 de maig de 2024

La Volta Solidària per les Malalties Rares o Minoritàries visita el Pallars

Marcos Bajo, impulsor d'aquesta iniciativa, ha estat rebut per l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluis Bellera, i pels alumnes de l'Escola Els Raiers

Redacció 8 de maig de 2015 a les 09:32

Marcos Bajo ha fet aturada a la Pobla, on ha estat rebut pels alumnes de l'escola. Foto: Ajuntament LPdS


Aquest dimecres ha visitat el Pallars la 'Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Rares o Minoritàries – Muévete por los que no pueden!', una iniciativa per donar a conèixer i fer difusió de l’existència d’aquestes patologies, i també per animar a les persones que pateixen alguna discapacitat a practicar esport dins de les seves possibilitats.

Així, Marcos Bajo, un esportista afectat per una malaltia de les anomenades "rares" i amb discapacitat visual, està efectuant aquesta Volta Solidària, que consisteix en donar la Volta a Catalunya a peu en 19 dies, del 28 d’abril al 16 de maig, amb sortida i arribada a Barcelona, i que farà un recorregut perimetral de gairebé 1.000 quilòmetres per Catalunya passant per 63 poblacions.

Marcos Bajo, que pateix una malaltia minoritària degenerativa anomenada retinosi pigmentària i que li produeix una deficiència visual, per la qual cosa només disposa d’una visió del 5% central i ceguesa nocturna, ha visitat Senterada i la Pobla de Segur on ha estat rebut pels alumnes de l’Escola Els Raiers i públic assistent, que han intercanviat opinions i preguntes sobre la campanya amb el seu responsable.
 
L’Alcalde la localitat, Lluís Bellera, els ha rebut al Saló de Plens de l’Ajuntament on s’ha fet entrega del diploma que acretida a la població com a col·laborador d’aquesta causa tant solidària, el principal objectiu de la qual és passar pel màxim nombre de poblacions, amb la finalitat de donar a conèixer, difondre i aconseguir fons per promoure la millora de qualitat de vida de les persones que pateixen alguna patologia "rara" i perquè deixin de ser desconegudes, ja que afecten 5 de cada 10.000 habitants.

En total, s’estima que a Catalunya existeixen més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents, i a l’Estat espanyol n’hi ha afectades més de 3 milions. Els donatius, que es poden fer a través del blog de Marcos Bajo, es destinaran a projectes d’investigació promoguts per la Federación Española de Enfermedades Raras.

Marcos Bajo penja al seu blog un resum de les diferents etapes de la Volta. A continuació podeu veure el vídeo de l'etapa que ha passat pel Pallars.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació