Diumenge, 28 d'abril de 2024

La història d'un falsificador d'art al «Documental del mes» de maig

Aquest dijous, en doble sessió, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Redacció 7 de maig de 2015 a les 17:53

Fotograma del documental, que es projectarà avui a l'Ecomuseu. Foto: Art and Craft


Com cada primer dijous de mes, tornen les projeccions d''El Documental del mes' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Serà aquest vespre, novament en sessió doble, a les 20h i a les 22h, a la Quadra de Casa Gassia, amb la projecció del documental 'Art and Craft' (2014), de Sam Cullman i Jennifer Grausman. 
 
Mark Landis és possiblement el falsificador d'art més prolífic de la història dels Estats Units. Durant 30 anys ha enganyat els responsables de museus de tot el país amb imitacions precises de tot tipus, des d'obres d'art del segle XV fins a peces de Picasso. Les seves accions són ben misterioses: tot i que podria guanyar milions de dòlars venent les seves falsificacions, fa donacions gratuïtes disfressat de capellà o de generós filantrop.

Matthew Leininger, Cap de Registre del Museu de Cincinatti, té una obsessió des que Landis va aconseguir enganyar-lo amb una de les seves creacions: perseguir-lo i aturar-lo definitivament. El que comença com un joc del gat i la rata es converteix en una cosa més complicada. Una vegada més la realitat supera la ficció. 
 
'El Documental del Mes' té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. S'emet de manera simultània a més de 50 sales i cinemes de l’'estat espanyol, de Xile i Argentina.
 
Podeu veure el tràiler del documental 'Art and Craft' sota aquestes línies.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació