Divendres, 3 de maig de 2024

Els Escoltes de la Pobla de Segur celebren el 40è aniversari

L'EPS va commemorar el passat cap de setmana els seus 40 anys de vida amb una festa

Redacció 6 de maig de 2015 a les 14:09

L'EPS ha celebrat els seus 40 anys de vida amb una festa de primer ordre. Foto: EPS


Els Escoltes de la Pobla de Segur (EPS), celebren enguany el seu 40è aniversari. Per commemorar-ho, van organitzar el passat cap de setmana llarg de maig una celebració on es realitzaren activitats diverses relacionades amb els 40 anys d’història de l’agrupament.

Una cerimònia d’inauguració el dijous 30 d’Abril amb una exposició fotogràfica i un passi d’un vídeo preparat pels pioners i caravel·les del cau, va donar el tret de sortida al cap de setmana d’activitats. L’endemà a primera hora, una gimcana plena de proves curioses i divertides repartides pel poble va animar a petits i grans per donar pas a una estona de danses i cançons dinamitzades pels mateixos membres i exmembres de l’EPS.

La festa continuà al pati de l’Institut de la Pobla amb l’activitat més nombrosa: un dinar de germanor on hi participaren unes 250 persones relacionades amb el cau. La tarda s’allargà amb una animació infantil que va fer moure a tothom, una bona xocolatada per recuperar forces, i continuà amb un seguit de concerts amb grups locals i d’altres que animaren la vetllada. Finalment, el diumenge 3 de maig, es realitzà una caminada en grup a la muntanya de Sant Corneli i un dinar "de carmanyola" que acabava amb la cantada de 'L’hora dels adéus'.

Fou una festa banyada pels records, els rencontres d’amics, les anècdotes reviscudes, les rialles, les cançons i les danses, on diferents generacions quedaren unides per una marea negra i groga (colors del foulard de l’EPS) que inundà els carrers de la Pobla durant unes hores.

40 anys d'història

L’agrupament, que forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, va néixer el 13 de Febrer de 1975 amb l’objectiu principal d’oferir a nois i noies de la Pobla de Segur un indret on poder passar bones estones.

Amb alts i baixos al llarg de la seva existència, l’agrupament és en aquest moment amb un centenar de membres, i ha estat al llarg de tota la seva història un espai educatiu per a la transformació social i de servei a la comunitat que treballa a través de l’educació no formal amb nens i nenes, nois i noies a partir de 6 anys.  

Generació rere generació, l’agrupament ha format part de moltes vides de la Pobla i voltants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació