Divendres, 10 de maig de 2024
MUNICIPALS 2015

Presentades a Sort les candidatures de la CUP al Pallars

Sort, Soriguera i La Torre de Capdella són els municipis pallaresos on concorre la CUP

Redacció 5 de maig de 2015 a les 17:31

És el primer cop que la CUP presenta candidatures al Pallars. Foto: CUP Pallars


La CUP Pallars ha presentat aquest matí de forma conjunta les tres candidatures municipalistes que es presentaran a les properes eleccions del 24 de maig, a la Torre de Cabdella al Pallars Jussà i les de Sort i Soriguera del Pallars Sobirà. L’acte que s’ha realitzat a Sort també ha servit perquè els candidats de les tres candidatures –Riel Afonso per La Torre de Capdella, Baldo Farré per Sort i Xavi Pedemonte per Soriguera- firmessin públicament el codi ètic que comparteixen les tres assemblees locals.

A la presentació, que s’ha realitzat a les 12 del migdia a Sort, les candidatures de la CUP també han presentat els 5 eixos comuns en els seus programes polítics: transparència, participació, arrelament, territori i llibertat. Aquests eixos i el codi ètic compartits s’han acordat a l’assemblea comarcal CUP Pallars, i posteriorment, cada candidatura local els ha desenvolupat de forma autònoma a les seves assemblees.

Amb la presentació conjunta, la CUP Pallars vol donar força a les tres candidatures d’unitat popular que es presenten per primera vegada als tres municipis. També és la primera vegada que hi ha candidatures transformadores als municipis del Pirineu sorgides d’assemblees locals que treballen i es coordinen a nivell comarcal. Finalment s’ha presentat un cartell que explica els punts més importants de l’esmentat codi ètic com la limitació de sous i mandats, la no duplicitat de càrrecs, el caràcter assembleari en la presa de decisions i moltes altres mesures de transparència i ètica en el desenvolupament de la tasca pública.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació