Divendres, 19 d'abril de 2024

Desmantellat a Sort un grup criminal dedicat al contraban de tabac

Els detinguts adquirien el tabac a Andorra i, sense pagar els impostos pertinents, el feien arribar a Cadis per distribuir-lo

Redacció 18 d'abril de 2015 a les 10:26

Material interceptat d'un valor de mercat de gairebé 21.000 euros. Foto: Mossos d'Esquadra


Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sort van detenir, el passat dilluns, tres homes de 27, 40 i 40 anys, de nacionalitat lituana i veïns de Cadis com a presumptes autors d'un delicte de contraban de tabac. Els fets es remunten al mateix dia 13, pels volts de les 14:45 hores. Una dotació de seguretat ciutadana va aturar una autocaravana al terme municipal de Sort ja que un dels seus ocupants circulava sense el cinturó de seguretat posat.

El nerviosisme mostrat per part dels homes va fer que els agents escorcollessin l’interior del vehicle, amb el resultat de la troballa de 5.060 paquets de tabac sense el segell timbre de la Hisenda Espanyola. Per aquest motiu, els tres homes van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte de contraban de tabac.
 
Posteriorment, l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Pirineu Occidental es va fer càrrec de les gestions per tal de comprovar si els detinguts formaven part d’un grup criminal dedicat al contraban de tabac procedent d’Andorra. Les investigacions van confirmar les sospites dels agents, i van relacionar els detinguts amb un grup criminal que es dedicava a portar, de forma il·legal, tabac des d’Andorra fins l’estat espanyol. El preu al mercat del tabac intervingut hauria estat de 20.758 euros.
 
Els detinguts van quedar en llibertat a l’espera de ser citats per declarar en seu judicial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació