Dissabte, 27 d'abril de 2024

Conferència sobre l'estat de les excavacions al castell de Tavascan

Tindrà lloc aquest vespre a Barcelona i es podrà seguir per Internet

Redacció 25 de març de 2015 a les 10:29

Els orígens del castell de Tavascan daten del segle XIII. Foto: Tribuna d'Arqueologia


Aquest dimecres, a partir de les 19:00h a la sala d’actes del Palau Marc de Barcelona està programada la xerrada 'Excavacions arqueològiques al castell de Tavascan, Lladorre', dintre del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2014-2015, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya.

Entre els anys 2007 i 2013 s’han dut a terme diverses campanyes d’excavació arqueològica al castell de Tavascan, promogudes per l’Ajuntament de Lladorre. El castell és una petita fortificació amb orígens al segle XIII tot i que la primera notícia documental és de l’any 1373 i fou abandonat a mitjan segle XVIII. A dia d’avui és possible observar gran part de les estructures del castell. Moltes de les estructures conservades, correspondrien a una fase important de reformes d’entre mitjan segle XVI i mitjan segle XVII que alteraren la fesomia del primitiu castell medieval.

La conferència, a càrrec de Carme Subiranas i Josep Ros, estarà moderada per Josep M. Vila. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming a la web de la Tribuna d'Arqueologia. Si es vol fer comentaris o preguntes pels ponents es podran fer en els comentaris a aquest post o a Twitter amb el hashtag #tribuna2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació