Diumenge, 28 d'abril de 2024

Un viatge físic, emocional i quirúrgic al «Documental del mes» de març

El documental explica el viatge d'un noi de 22 anys que se sent atrapat en un cos que no li correspon

Redacció 5 de març de 2015 a les 11:59

Fragment del documental 'The Good Son'. Foto: Documental del mes


Com cada primer dijous de mes, tornen les projeccions d''El Documental del mes' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Serà aquest vespre, en una única sessió a les 20h a la Quadra de Casa Gassia, amb la projecció del documental 'The Good Son' (2013), de la cineasta israeliana Shirley Berkovitz. 
 
Un bon dia Berkovitz es troba a la porta de casa seva una caixa plena de cintes de vídeo domèstic i una proposta: "vols acompanyar-me en el meu viatge?". El protagonista de les gravacions és Or, un noi de 22 anys que se sent atrapat en un cos que no li correspon.

Trobant en la pròpia càmera domèstica un confident que li proporciona la seguretat que el seu entorn no pot donar-li, Or ha decidit enganyar els seus conservadors i humils pares per a què, sense saber-ho financin una operació de canvi de sexe a l'altra punta del món. Un viatge físic, emocional i quirúrgic sense garanties de resultat i dut a terme en la més extrema soledat.
 
'El Documental del Mes' té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. S'emet de manera simultània a més de 50 sales i cinemes de l’'estat espanyol, de Xile i Argentina.
 
Podeu veure el tràiler del documental 'The Good Son' sota aquestes línies.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació