Diumenge, 28 d'abril de 2024

Avancen les gestions per establir un postgrau de turisme rural al Jussà

El Pallars Jussà serà subseu dels estudis, on els alumnes realitzaran les pràctiques

Redacció 9 de febrer de 2015 a les 09:00

Complex rural de Cal Soldat, a Collmorter. Foto: Cal Soldat


Representants de la Universitat d'Andorra (UdA), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Societat de Foment del Pallars Jussa 'Jussactiu' s'han reunit recentment a Tremp per tal de definir el nou programa de formació de postgrau vinculat al desenvolupament econòmic del Pallars Jussà i Andorra.

Aquest projecte respon a la iniciativa de Jussactiu de promoure uns estudis universitaris de postgrau, amb subseu al Pallars, per tal de formar professionals en la gestió d’empreses i de programes de turisme rural i de muntanya. Per dur a terme aquesta iniciativa es comptarà amb la participació de la Universitat d’Andorra i de la Universitat Autònoma de Barcelona, que dissenyaran el programa d’estudis, i que també l’impartiran i el certificaran.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha afirmat que aquesta "és una acció a potenciar i que ha de portar activitat econòmica a la comarca, que és en definitiva la finalitat que perseguim". Miquel Nicolau, rector de la UdA, ha explicat que Andorra "té uns objectius molt comuns amb el Pallars" en el punt de vista turístic i que la finalitat "és formar professionals encarats a potenciar el turisme a la zona pirinenca, però sense renunciar a la internacionalització del sector".

La trobada va servir per ajustar els cursos de postgrau a les necessitats reals i a les característiques actuals del sector turístic del Pallars Jussà i d’Andorra. S'està realitzant un estudi previ per comptar amb les opinions i propostes de persones, institucions, entitats i col·lectius coneixedors del territori i dels sectors professionals que tenen a veure amb el turisme rural i de muntanya i amb la formació universitària. Amb aquesta finalitat, el proper mes d'abril s’organitzaran a Andorra unes jornades tècniques de reflexió i debat amb la participació de persones expertes.

Jussactiu, que està dirigit pel president de PIMEC i fill de Llimiana, Josep González, té com a objectiu influir, promocionar i desenvolupar els interessos econòmics del Pallars Jussà. També vol incidir en potenciar les empreses establertes, l'emprenedoria i el foment d'inversions i projectes que generin la creació de llocs de treball en benefici i projecció de la comarca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació