Diumenge, 28 d'abril de 2024

Castell de Mur cedeix gran part del seu fons documental a l'Arxiu Comarcal

Es tracta del sisè municipi de la comarca que diposita la seva documentació a l'Arxiu

Redacció 30 de gener de 2015 a les 15:08

Ubach i Castells, durant la signatura del conveni Foto: Arxiu Comarcal Pallars Jussà


Aquest matí s'ha signat el conveni de cessió en comodat del fons de la documentació municipal històrica procedent de l’Ajuntament de Castell de Mur, entre l’alcalde de Castell de Mur, Sr. Josep Castells i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach.
 
L’ingrés del fons de l’Ajuntament de Castell de Mur a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà és el sisè efectuat per ajuntaments de la comarca, desprès que amb anterioritat ja ho hagin fet els consistoris de Tremp, Talarn, Llimiana, Salàs de Pallars i Senterada.
 
La documentació ingressada té un volum aproximat de 489 capses d’arxiu definitiu, el que aproximadament són 53 metres lineals de documentació, amb una cronologia que va des del 1817 fins al 1990. La documentació, que es troba en perfecte estat de conservació, procedeix de Guàrdia de Noguera i de Mur. 
 
La major part és documentació que prové de l’administració municipal, on destaquen sèries d’actes municipals, correspondència, registres fiscals, pressupostos o padrons, així com expedients de judicis de pau i conciliació i expedients d’informació possessòria des de 1920 de l’administració del Jutjat de Pau.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació