Dijous, 9 de maig de 2024

El Ple de la Diputació de Lleida rebutja el cànon de l'aigua a les explotacions ramaderes

Pallars Digital 28 de desembre de 2014 a les 10:23

 
ACN | El darrer ple de la Diputació de Lleida ha aprovat una moció en què s'ha reclamat la supressió del cànon de l'aigua a les explotacions ramaderes que vol gravar la Generalitat a partir del 2015. Tots els grups han defensat que els ramaders ja suporten prou càrregues i que en els darrers anys han fet inversions infraestructurals per optimitzar la gestió de l'aigua a les explotacions. 
 
L'any passat la Diputació de Lleida ja va aprovar una moció de rebuig al cànon de l'aigua, que es va sumar al també rebuig de les organitzacions sindicals i el sector i que finalment va acabar amb un acord amb la Generalitat per aplicar una moratòria a l'aplicació de la taxa. Enguany, el projecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic en tràmit al Parlament preveu l'aplicació novament de cànon de l'aigua i el sector ja ha tornat a posar el crit al cel davant el perill que representarà.
 
El diputat d'ERC, Miquel Serra, ha alertat que el cànon podria comportar el "tancament" de moltes explotacions petites o familiars ja que les faria inviables davant la resta de costos de producció. Al seu torn, el diputat del PPC, Salvador Puy, ha lamentat que si s'aplica el cànon també pujarà el cost de venda de la carn al mercat i això la farà poc competitiva amb la resta de productors. 
 
En qualsevol cas, tots els grups han agraït el consens per rebutjar de forma unànime el cànon de l'aigua i en el cas de CiU, la diputada portaveu Rosa Pujol ha volgut remarcar que es tracta d'un sector ''molt implicat on s'ha invertit molt en millorar les infraestructures d'aigües''. Per aquest motiu, ha demanat la retirada de ''forma contundent'' del cànon i ha emplaçat al Govern a què ho tingui en compte.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu