Dilluns, 20 de maig de 2024
literatura

Tírvia celebra aquest divendres i dissabte la primera edició del Festival de Novel·la Històrica

Batejat amb el nom de "Tírvia Històrica", el certamen vol convertir-se en un festival cultural i literari de referència al voltant d'aquest gènere

Pallars Digital Tírvia | 9 de maig de 2024 a les 09:17
El poble de Tírvia, en imatge d'arxiu. | ACN
Tírvia ja ho té tot llest per celebrar la primera edició del seu Festival de Novel·la Històrica aquest divendres i dissabte. Batejat amb el nom de Tírvia Històrica, el certamen vol convertir-se en un festival cultural i literari de referència al voltant de la literatura d'aquest gènere. 
 

Per aquest motiu, la cita comptarà amb prop d'una vintena d'autors que reflexionaran sobre la novel·la històrica a través de la celebració de diverses taules de debat. El dia abans, divendres, tindrà lloc la inauguració oficial del festival: al matí a la mateixa vila de Tírvia, mentre que a la tarda es presentarà a la botiga llibreria Les Aigües de Llavorsí, a càrrec del comissari del festival, Joaquim Micó.
 
La jornada de dissabte començarà amb un cafè literari amb el club de lectura de Tírvia, que comptarà amb l'escriptora Elisenda Durban, autora del llibre La metgessa. Posteriorment, tindran lloc les tres taules de debat del matí: la primera versarà sobre el món clàssic en la novel·la històrica; en la següent es parlarà de la història en còmic, mentre que la darrera serà sobre els càtars i altres mites i llegendes.
 
 
Durant la tarda se'n realitzaran tres més: una sobre les cruïlles del gènere, la segona tractarà sobre el període d'entreguerres, i l'última taula de debat aprofundirà en la societat en els darrers anys del franquisme. Després del balanç i la cloenda del festival, el primer Tírvia Històrica acabarà amb un tast de formatges, maridat amb vi i cervesa dels productors de la zona.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació