Dijous, 9 de maig de 2024

El Govern accepta les reclamacions laborals dels treballadors de Port Ainé i Espot Esquí

Pallars Digital 19 de desembre de 2014 a les 12:30

 
ACN | El Govern ha acceptat les reclamacions laborals que havien fet els treballadors de les estacions de Port Ainé i Espot Esquí, i a partir de l'1 de gener, els inclourà al conveni de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l'empresa que té la gestió de la majoria de les estacions catalanes.
 
El membre del comitè d'empresa de SkiPallars, Xavier Pedemonte, ha explicat que aquest divendres a la tarda preveuen desconvocar la vaga anunciada des de Nadal fins passat Reis. Pedemonte ha afegit que espera que aquest anunci serveixi per ''tranquil·litzar'' els ànims entre els sectors hotelers i de restauració, que veien negativament el tancament de les estacions per festes.
 
Pedemonte ha explicat que aquest divendres al matí FGC els ha comunicat telefònicament que a partir de l'1 de gener els treballadors de les estacions pallareses entrarien al conveni col·lectiu com la resta d'estacions que estan incloses al grup empresarial públic. Ara estan pendents de rebre la comunicació via correu electrònic i a la tarda, en una assemblea de tota la plantilla, preveuen desconvocar la vaga general que havien anunciat per les festes de Nadal.
 
Els treballadors esperen, d'aquesta manera, tranquil·litzar els ànims del sector turístic, que en els darrers dies havien estat una mica ''crispats'' davant la possibilitat que les dues estacions estiguessin tancades per les vacances de Nadal, amb les conseqüents pèrdues econòmiques que això els representaria. 
 
Així mateix, Pedemonte s'ha mostrat satisfet per la millora laboral que els comportarà l'entrada al conveni, ja que a banda de veure incrementat el seu sou en 100 o 200 euros mensuals, els treballadors que s'han de jubilar també veuran com cotitzen en major mesura.
 
A més a més, tindran tota una sèrie de plusos laborals que fins ara no els eren reconeguts a diferència de la resta de treballadors del grup com els de les estacions cerdanes de la Molina i Masella, Vall de Núria al Ripollès i Vallter 2000.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu