Divendres, 26 d'abril de 2024

Agricultura allibera més de 8.000 barbs al Segre i al Noguera Pallaresa

És el resultat de la prova pilot de cria en captivitat d´aquestes espècies que es va iniciar el passat 2013

Pallars Digital 29 de novembre de 2014 a les 09:28
El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va alliberar la setmana passada més de 8.000 barbs de l´Ebre (Barbus graellsii), al riu Noguera Pallaresa entre l´embassament de Terradets i Sant Antoni, i al riu Segre al seu pas per les poblacions de Balaguer, Camarasa i Artesa de Segre.
 
Aquest alliberament és el resultat de la prova pilot de cria en captivitat d´aquestes espècies que es va iniciar el passat 2013. Durant la primavera d´aquell any, coincidint amb l´època de fresa dels ciprínids, es van capturar diversos exemplars de barb de l´Ebre i bagra al riu Rialb, als quals se´ls va induir l´extracció dels ous i se´ls va fecundar amb els corresponents mascles. Els ous fecundats es van mantenir en piscines fins a l´eclosió dels alevins, els quals es van traslladar a piscines més grans, on es van mantenir fins al moment d´alliberar-los. En aquella ocasió es van poder alliberar uns 2.000 exemplars en total de les espècies barb de l´Ebre i bagra.
 
A la primavera d´aquest any s´ha repetit l´operació, però en aquest cas només s´ha pogut obtenir ous fecundats de l´espècie barb de l´Ebre. No obstant això, s´ha pogut augmentar la producció fins als 10.000 exemplars, dels quals se n´ha alliberat aproximadament uns 8.000 entre 4-5 centímetres, i els 2.000 restants s´alliberaran durant la primavera del 2015, quan ja hagin crescut més.
 
El Departament d´Agricultura ha manifestat el seu interès a donar continuïtat a aquesta prova pilot, donat el creixent interès dels pescadors per a la pesca dels ciprínids i el retrocés que estan patint les espècies de ciprínids autòctones a causa de diversos factors, com la introducció d´espècies exòtiques depredadores o l´alteració de l´hàbitat fluvial. 
 
En aquest sentit, els esforços es concentraran en augmentar la producció d´exemplars de cara al 2015 per tal de poder recuperar zones on les poblacions d´aquestes espècies han sofert una davallada important.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor