Dilluns, 20 de maig de 2024
xarcuteria

El xolís de Ca d’Antema, premiat al 6è Concurs Nacional Llonganissa Tradicional 2024

La carnisseria de la Plana de Mont-ros ha estat reconeguda dins la categoria de millor llangonissa tipus pagès

Pallars Digital La Plana de Mont-ros | 10 de maig de 2024 a les 08:50
Dolors Toló, de Ca d'Antema | GremiCarn
El xolís de Ca d'Antema ha estat guardonat al 6è Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional 2024 que organitza el Gremi de Carnissers i Xarcuters. La carnisseria, situada al poble de la Plana de Mont-ros, a la Vall Fosca, ha estat reconeguda en la categoria de millor llonganissa tipus pagès.
   
La guardonada ha presentat un xolís elaborat artesanalment, seguint el procés tradicional i utilitzant les carns més nobles del porc. "El nostre procés de curació es duu a terme en assecadors naturals que estan situats a la Vall Fosca a més de 900 metres d'altura, fet que li dona un sabor característic i intens", remarca Dolors Toló, propietària de Ca d'Antema. La carnisseria pallaresa des de 1930 els productes tradicionals derivats del porc "seguint els mètodes i receptes familiars s'han transmès al llarg dels anys".

La història de Ca d'Antema es remunta 200 anys enrere com a fonda, carnisseria i botiga de queviures. El negoci ha anat passant de generació en generació, i des de fa temps la cria i venda de bestiar i dels seus productes derivats també s'ha convertit en una part fonamental de l'empresa.

Des de finals dels anys vuitanta, Josep Peró i Dolors Toló (a la foto) han continuat regentant Ca d'Antema. Actualment, els seus tres fills es dediquen conjuntament a tirar endavant els diferents negocis de l'empresa.
 
D'altra banda, la Cansaladeria Codina de Taradell (Osona) ha rebut el guardó a la millor llonganissa tipus plana de Vic. Mentrestant, Embotits del Collsacabra de Cantigròs ha sigut segon en llonganissa tipus pagès, i la també osonenca Embotits Vall del Ges ha rebut la plata en llonganissa tipus plana de Vic.
 
El Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional és un certamen que vol vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, del foment de la innovació i la creativitat en els productors del nostre país.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació