Diumenge, 19 de maig de 2024
camins

El Govern destinarà 156.000 euros al manteniment de la xarxa de camins no rodats del Pallars

Les actuacions subvencionables inclouen el desbrossament, el manteniment de baranes o la recuperació de murs de pedra seca, entre d'altres

Pallars Digital Pallars | 7 de maig de 2024 a les 08:22
Uns operaris retirant un arbre d'un camí | Departament de Territori
La Generalitat ha obert una nova convocatòria de subvencions adreçada als 9 consells comarcals de les comarques de muntanya i al Conselh Generau d’Aran per a la neteja i el manteniment de la seva xarxa de camins no rodats de titularitat municipal. És la tercera que s'impulsa i està dotada amb 600.000 euros, dels quals 156.000 aniran a parar al Pallars.

Les actuacions subvencionables inclouen el desbrossament i neteja de la vegetació; la retirada de pedres i altres elements de la plataforma i els marges del camí; la reposició de senyalització en mal estat; el manteniment d’elements que permeten la continuïtat del recorregut (baranes, esglaons, passeres...), així com la recuperació de murs de pedra seca.
 
Les obres les pot haver contractat el beneficiari, íntegrament o parcialment, o bé es poden haver executat amb mitjans personals i materials propis. El termini de presentació de les sol·licituds s’iniciarà el 16 de setembre de 2024 i finalitzarà el 15 d’octubre, tot i que es podran justificar actuacions executades entre el 16 de setembre de 2023 i el 15 de setembre de 2024.

També s'ha establert un import màxim per territori en funció de la seva superfície. Així, el Pallars Jussà podrà optar a rebre 77.500 euros, mentre que al Pallars Sobirà li pertocarien 79.250 euros.  Les comarques de muntanya es caracteritzen per tenir molts quilòmetres de vials municipals, amb uns costos de manteniment elevats per raons orogràfiques i climàtiques i uns pressupostos municipals insuficients per l’escàs volum de població.
 
En aquest context, fa anys que els consells comarcals i els ajuntaments cooperen en la gestió de la xarxa de camins municipals i, sovint, aquests deleguen part de les tasques a realitzar en els consells, que disposen de més mitjans tècnics i materials. Per aquests motius, a l’empara de la Llei d’alta muntanya, la Generalitat ha mantingut una política de suport als ens locals en la seva tasca d’adequació de la xarxa de senders.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació