Divendres, 14 de juny de 2024
os bru

Un segon avistament posa en alerta els veïns de la Vall Ferrera per la proximitat i l’actitud de l’os

Un ramader d’Àreu foragita un plantígrad quan aquest s’acostava a les seves eugues a la zona de Costuix

Pallars Digital Vall Ferrera | 17 de maig de 2024 a les 08:41
Imatge de l'os vist dimecres prop d'Àreu | Francesc Feliu
Un segon avistament d'un os bru en pocs dies a la Vall Ferrera ha posat en alerta els veïns d'aquesta zona del Pallars Sobirà per la proximitat i l'actitud d'aquest animal. Tot plegat, després que aquest passat dimecres a la tarda un ramader d'Àreu hagués de foragitar un plantígrad quan aquest s'acostava a les seves eugues a la zona de Costuix, a sobre del poble d'Àreu.

Tal com ha explicat a Pallars Digital l'alcalde d'Alins, Manel Pérez, el ramader Francesc Feliu es va trobar l'os a només uns 20 metres de distància. En aquell moment, va començar a cridar per foragitar-lo i perquè marxés, ja que la intenció de l'animal, exposa, era "clarament" anar directament cap a les eugues. Els Agents Rurals ja s'han desplaçat a la zona per intentar trobar mostres que puguin identificar l'animal.
 

Imatge de l'os vist dimecres prop d'Àreu. Foto: Francesc Feliu

 
 
"Afortunadament", segons l'alcalde, Feliu anava acompanyat dels seus gossos, que el van alertar de la presència de l'os i després li van plantar cara. Tal com relata Pérez, després d'una mitja hora cridant per intentar espantar-lo, finalment un dels gossos va poder fer fugir el plantígrad, que va córrer amunt en direcció a la muntanya.

Segons l'alcalde, la topada amb l'os ha causat un gran malestar i disgust per al ramader, que la nit dels fets no va poder ni tan sols aclucar l'ull. La preocupació, exposa i lamenta Pérez, ja no passa només perquè l'os pugui matar els ramats, sinó que els cavalls s'espantin i marxin, i després se'ls hagi d'anar a buscar a la muntanya.
 
 
"Estem en un punt en què no només els ramaders estan preocupats, sinó també la gent del poble, en especial la gent gran, perquè fa la sensació que els ossos cada cop tenen menys por de la gent", assegura Manel Pérez. De fet, el primer os albirat a la Vall Ferrera, aquest dimarts, es va gravar en un camí ral força freqüentat pels veïns que a la tarda van a passejar i a córrer. En aquest sentit, l'alcalde exposa que la gent "està espantada" pel temor a trobar-se amb un os.

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Alins ha publicat una sèrie de recomanacions que cal seguir en cas de trobar-se amb un os. En aquesta peça recollim què cal fer en el cas de trobar-se cara a cara amb un os.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació