Dimarts, 23 de juliol de 2024
carreteres

El Consell de Ministres autoritza finançar amb 260 milions la millora de la funcionalitat de l'Eix Pirinenc

L'anunci suposa un pas important per a la vertebració territorial dels municipis de la zona

Pallars Digital Pallars | 2 de maig de 2024 a les 08:10
L'N-260 al seu pas pel municipi de Soriguera | A. Lijarcio / ACN
El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts el Ministeri de Transports a finançar amb 260 milions d'euros l'execució del Pla d'Actuacions de l'Eix Pirinenc -l'N-260- durant 10 anys. En concret, s'ha donat llum verda a augmentar el compromís de despesa per assumir els compromisos del conveni acordat amb la Generalitat.

Això suposa un pas important en la tramitació econòmica i administrativa a l'hora de finançar i executar el projecte, que té l'objectiu de cohesionar territorialment els nuclis de població allunyats de les grans ciutats, facilitant la seva comunicació i possibilitant-los l'accés a serveis públics d'altres indrets.
 
A partir d'ara, el Ministeri podrà sol·licitar els informes pertinents per a concloure la tramitació i procedir a la seva signatura una vegada el conveni sigui ratificat pel Consell de Ministres. Segons recull el text acordat entre les administracions, la Generalitat licitarà i contractarà els estudis i projectes, quedant la seva aprovació reservada al Ministeri.

Així mateix, la Generalitat licitarà, contractarà i durà a terme l'execució, seguiment i supervisió de les obres corresponents, així com de les expropiacions. En qualsevol cas, l'execució haurà de complir els paràmetres establerts en la normativa tècnica en vigor per a la Xarxa de Carreteres de l'Estat.
 
El text preveu també que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible assumeixi el finançament dels costos de redacció dels estudis i projectes, les expropiacions de béns i drets, el seguiment, la supervisió i l'execució de les obres, les assistències tècniques vinculades, així com els costos de personal per a la seva gestió i execució.


Altres notícies que et poden interessar
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació