Divendres, 17 de maig de 2024
aigua

L'últim episodi de pluges deixa més de 200 litres al Pallars

Els rius baixen ben plens mentre que l'embassament de Sant Antoni ja supera el 90% de la seva capacitat

Tomàs Garcia Espot Pallars | 2 de maig de 2024 a les 10:46
Estat actual del pantà de Sant Antoni | TGE
El darrer episodi de pluges ha deixat més de 200 litres per metre quadrat al Pallars. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), entre el 26 i 30 d'abril estacions del Pallars Sobirà com la d'Espot van arribar a registrar fins a 229,3 mm de precipitació acumulada; Salòria (Alins) va arribar als 181,3 mm; 114 mm a la de Bonaigua, mentre que Isil va acumular-ne 111.

La regada general també ha anat acompanyada de noves i generoses nevades, que van deixar gruixos importants en diferents indrets del nord del Pallars: 89 centímetres a Espot, 61 a Bonaigua, 47 a Certascan, i 40 a Estany Gento. Ambdós fenòmens ha provocat que els rius tornin a baixar ben plens, a l'espera de més aigua quan es produeixi el desgel.
 

El riu Noguera de Vallferrera, aquest dimecres al seu pas per Àreu Foto: TGE

 

Sant Antoni supera el 90%

Per la seva banda, el pantà de Sant Antoni està sent un dels grans beneficiats d'aquests dies de pluja, i ja supera el 90% de la seva capacitat. En tan sols un mes, l'embassament ha augmentat el seu volum en prop de 17 punts. El passat 1 d'abril estava al 73,18% de volum, mentre que aquest dijous ja es trobava al 91,12%
 

Una situació que dista molt respecte a les mateixes dates de l'any passat, quan el pantà pallarès registrava un volum de poc més del 64%. Enguany, i després d'un decreixement força pronunciat des de l'hivern, Sant Antoni ha experimentat una recuperació espectacular, que millora encara més les previsions de cara als mesos d'estiu.
 

Gràfic amb l'evolució del pantà des de l'1 abril. Foto: CHE

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació