Dijous, 16 de maig de 2024
inserció laboral

​L'Ajuntament de Tremp finalitza una formació en reg i una en pedra seca

L'organització pràctica d'un d'aquests cursos ha permès la recuperació d'espais malmesos del nucli d'Aulàs

Pallars Digital Tremp | 1 de maig de 2024 a les 15:18
Imatge de participants al curs de pedra seca | Ajuntament de Tremp
Aquest passat mes d'abril han conclòs els dos primers cursos programats a través del dispositiu d'inserció laboral de l'Ajuntament de Tremp dirigit a persones en situació d'atur. Concretament han estat un curs de jardineria i un de pedra seca.

En el primer cas, el tema central de la formació ha estat el reg. L'objectiu d'aquesta proposta era prendre consciència que l'aigua és un recurs limitat i entendre els diferents sistemes de reg per tal de ser eficients alhora de mantenir diferents espais verds. La formació a anat a càrrec de Daniel Martínez, de l'empresa Dani Nature, i ha comptat amb la participació de 12 alumnes. Tant la part teòrica com la pràctica s'ha desenvolupat a la zona enjardinada de la rambla de Doctor Pearson.

En el segon cas, el curs de pedra seca s'ha dut a terme al nucli d'Aulàs, a la zona de la Terreta, i els treballs han permès recuperar els murs caiguts a l'entrada del poble, així com dos murs del cementiri antic, a més s'ha refet bona part del camí d'accés al cementiri. En aquesta formació hi ha participat 17 persones i l'ha conduit Marc Cortina, del Museu de Camins. La construcció amb pedra seca s'executa a partir d'una tècnica mil·lenària que atorga valor als paisatges muntanya. 

Properament, als mesos de maig i de juny, tindran lloc un curs de manteniment de zones verdes i un de reconeixement de les diferents espècies d'arbres i arbusts. El programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de Treball als Barris de l'Ajuntament de Tremp vol incidir en la millora de l'ocupabilitat, tot oferint l'adquisició de coneixements bàsics en àmbits que tenen potencial per ocupar persones al nostre territori.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació