Divendres, 17 de maig de 2024
Demografia

El Pallars Jussà és la segona comarca més envellida de la demarcació de Lleida

La població major de 65 anys a la comarca suposa el 25,4% del total d'habitants, mentre que al Pallars Sobirà la xifra és del 20,62%, lleugerament inferior a la dels joves

Pallars Digital Pallars | 30 d'abril de 2024 a les 12:07
Dos padrins passejant a Tremp | TGE
El Pallars Jussà és la segona comarca més envellida de la demarcació de Lleida, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). En concret, el 25,4% de la seva població (3.353 persones) té 65 anys o més, una xifra només superada per la de les Garrigues (25,6%).

En contrapartida, la població jove (0 a 20 anys) al Jussà suposa el 16,25% del total dels seus habitants. Una xifra que minva al llarg dels anys, tant per la baixada de la natalitat com pels joves que marxen fora del Pallars, majoritàriament per estudiar, però també per treballar.
 
Mentrestant, pel que fa a la franja de +65, aquesta ha anat patint alts i baixos durant els darrers 10 anys, però la tendència és força estable i tendirà a augmentar, especialment per l'alt nombre d'habitants que s'aniran jubilant.

D'altra banda, al Pallars Sobirà la situació és diferent, i el percentatge de gent jove supera lleugerament la dels ancians. El 21,54% té menys de 20 anys, mentre que el grup de 65 anys o més representa el 20,62% del total. De fet, en el cas del primer grup, el percentatge s'ha engrossit durant els darrers anys, especialment arran de la pandèmia.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació