Divendres, 17 de maig de 2024
restauració

L'Escola d’Hoteleria del Pallars rep el distintiu Slow Food Catalunya

És el primer cop que una escola de cuina entra a formar part d'aquest col·lectiu

Pallars Digital Sort | 30 d'abril de 2024 a les 09:57
Professors i alumnes de l'escola després de rebre el distintiu | Pere Català
L'Escola d'Hoteleria del Pallars, amb seu a l'Institut Hug Roger III de Sort, ha entrat en la història del col·lectiu Slow Food en convertir-se, juntament amb l'Escola de Cuina de Tona, en la primera a aconseguir el distintiu Slow Food Km0, un segell de qualitat que marca diferència, i que certifica que a l'escola s'aposta per allò que és bon, net i just.

 
La recepció del distintiu s'ha fet oficial aquest dilluns al migdia a Sant Sadurní d'Anoia (l'Anoia), durant la trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del col·lectiu Slow Food Catalunya. La jornada va estar presidida pel conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, juntament amb l'alcalde del municipi, Pere Campos, i va estar apadrinada per la xef Carme Ruscalleda.
 
Enguany, s'han sumat al grup vuit nous restaurants, un menjador escolar, i com a gran novetat, s'ha donat la benvinguda al paraigua Slow Food-Km0 a dos escoles d'hostaleria, una de les quals la pallaresa. En total, són 53 restaurants, 25 menjadors escolars i dos escoles de cuina amb el distintiu Slow Food Catalunya. 

La incorporació de l'Escola d'Hoteleria del Pallars representa un gran pas, ja que reconeix la feina ben feta d'aquesta cuina on es formen als joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana. 
 
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que neix per a fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a Itàlia l'any 1989, actualment es troba representada en 122 països diferents. A Catalunya, els cuiners Slow Food, a més, han impulsat el projecte Km0, creat l'any 2008, i que defineix i comprova l'assoliment de certs compromisos que assumeix el xef en relació amb la filosofia del bo, net i just.  


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació