Dissabte, 4 de maig de 2024
emprenedoria

El Pallars Sobirà tanca les jornades d’emprenedoria per al foment i la creació de negocis

Organitzades per Sobirà Dinàmic, han comptat amb tres sessions i diferents experts, que han proporcionat informació tècnica i assessorament personalitzat

Pallars Digital Sort | 25 d'abril de 2024 a les 08:20
Imatge de la conferència impartida per Natalia Daries | Sobirà Dinàmic
El Pallars Sobirà ha finalitzat aquest dimecres les jornades d'emprenedoria per al foment i la creació de negocis. Organitzades per l'àrea de desenvolupament local Sobirà Dinàmic, s'han dividit en tres dies d'abril i han comptat amb diversos experts, que han proporcionat informació tècnica i assessorament personalitzat a les persones interessades.

La iniciativa, finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), sorgeix amb l'objectiu que la comarca desenvolupi una consciència emprenedora i tingui accés a recursos per poder materialitzar aquestes idees de negoci. Diversos indicadors mostren que la competitivitat del Pallars Sobirà és limitada en comparació amb altres comarques catalanes i actualment s'enfronta a reptes importants pel que fa a l'accessibilitat als mercats i la seva dinamització interna.
 
Així doncs, el passat 8 d'abril, les jornades Engega el teu negoci van donar el tret de sortida amb la conferència titulada El desenvolupament d'un model de negoci sòlid, amb Pere Sierra. El professor de la Universitat de Lleida (UdL) i economista, va guiar els emprenedors pel procés de creació d'un model d'empresa ben estructurat.

Posteriorment, el 16 d'abril, Natalia Daries va proporcionar eines per a elaborar un pla de màrqueting efectiu i eficaç; identificar el mercat objectiu, la segmentació, la comunicació del missatge de la marca i la promoció dels productes i serveis.
 
Finalment, aquest dimecres 24 d'abril, Manolo Sánchez ha assessorat les persones interessades creant una anàlisi financera completa de la seva idea de negoci. En aquest pas s’inclou la previsió de despeses, ingressos, el marge brut i el benefici net.

Des de Sobirà Dinàmic apunten que "l’aposta per l’emprenedoria al Pallars Sobirà és fonamental per abordar la manca d’oportunitats laborals, fomentar la diversificació econòmica, impulsar la innovació i el desenvolupament local, crear ocupació i retenir talent, així com per atraure inversió i promoure el desenvolupament territorial".

Sobirà Dinàmic és una agència de desenvolupament local impulsada pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l‘Ajuntament de Sort en cooperació amb els altres 14 ajuntaments de la comarca, que treballa per afavorir, a través del coneixement i la participació, un teixit socioeconòmic que estimuli la cooperació i la col·laboració al Pallars Sobirà. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació