Dilluns, 29 d'abril de 2024
patrimoni

La Pobla de Segur instal·la un mural de Pilarín Bayés que recull tot el patrimoni del poble

Els raiers, les falles, els bombers o l’esport són alguns dels elements que la coneguda il·lustradora ha interpretat en l'obra, que s’ha instal·lat al Parc Alcalde Boixareu

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 5 d'abril de 2024 a les 11:50
El mural s'inaugurarà oficialment a partir del mes de juny | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur ha instal·lat recentment un mural de Pilarín Bayés que recull i homenatja diverses mostres del patrimoni del municipi. Els raiers de la Noguera Pallaresa, les falles, els bombers o els diferents clubs esportius del poble són alguns dels elements que la coneguda il·lustradora catalana ha reflectit a l'obra, que s'ha col·locat al Parc Alcalde Boixareu.

Tal com ha explicat a Pallars Digital el regidor de Cultura poblatà, Ramon Enric Guimó, la idea de fer el mural va sorgir ara fa uns dos anys. L'artista vigatana, que també ha realitzat accions similars en altres pobles, es va posar en contacte amb l'ajuntament perquè li facilitessin tot el material necessari per poder dur a terme el mural, dins el projecte 100 Pobles, 100 Murals.
   
Segons Guimó, van intentar que sortissin els paisatges més emblemàtics de la zona, totes les associacions culturals, però també tots els colors de pell dels seus habitants, mostra de la multiculturalitat de la Pobla. El contacte entre Bayés i el regidor va ser constant, així com l'intercanvi de suggeriments pel que fa al resultat final.

El mural no es deixa cap detall i està plagat d'elements icònics de la Pobla: les Roques Roies, l'ermita de Sant Miquel del Pui, l'edifici de Casa Mauri, l'estàtua del general Moragues, l'església de Nostra Senyora de Ribera, els gegants Miquel i Ribera, les caramelles, o bé activitats com la pesca o la caça.
 

La inauguració, al juny

Ara, l'ajuntament està acabant de falcar bé l'estructura del mural, i posteriorment s'hi instal·larà la il·luminació. Més tard, explica Ramon Guimó, se celebrarà la inauguració oficial amb la presència de la mateixa Pilarín Bayés. Un acte, però, que previsiblement s'haurà de celebrar a partir del mes de juny, després de les eleccions al Parlament.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació