Dijous, 2 de maig de 2024
Trànsit

Pas alternatiu a Baro per una nova esllavissada a la carretera N-260

Els operaris estan treballant per retirar el despreniment de roques, el segon en poc menys d'un mes en aquesta via

Jordi Ubach Llorens Baro | 4 d'abril de 2024 a les 09:51
Imatge del punt de l'esllavissada on es dona pas alternatiu | TGE
Una nova esllavissada a la carretera N-260 està obligant a donar pas alternatiu al trànsit a l'alçada de Baro, al terme municipal de Soriguera. El nou despreniment de roques, el segon en menys d'un mes en la principal artèria del Pallars, es va produir ahir dimecres a primera hora, i va mantenir tallat el trànsit durant una hora al voltant de les 8:40h del matí, segons el Servei Català de Trànsit.

Des de llavors, els operaris de conservació de Carreteres estan treballant per retirar les roques i netejar la via, motiu pel qual es dona el pas alternatiu als vehicles que hi circulen. Entre les tasques de neteja s'hi fan despreniments controlats per acabar de fer baixar les roques que queden a la muntanya i que suposen un perill per als conductors, ja que poden provocar nous despreniments.

Les pluges dels últims dies són la més que probable causa dels despreniments, un fet força comú al Pallars després de períodes constants de precipitació -com el que hem tingut aquest passat mes de març- que s'agreuja encara més quan plou sobre terreny sec. En la zona de l'allau d'aquest dimecres hi havia una malla protectora, que no ha pogut sostenir el pes de les roques.

El passat 9 de març, recordem, una altra esllavissada va provocar el tall de la mateixa N-260 una mica més al sud, a la zona de la Figuereta, entre la Pobla de Segur i Gerri de la Sal. En aquesta ocasió, el tall es va allargar durant unes 24 hores, i va obligar a desviar el trànsit per la carretera local de Peramea, Bretui, Montcortès i la Pobleta de Bellveí, i també per la mateixa N-260 pel Port del Cantó, segons el destí o l'origen. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació