Dilluns, 29 d'abril de 2024
esports de muntanya

La Vall Fosca inicia les obres del nou Institut Centre d’Esports de Muntanya

L'equipament s’ubicarà a l’espai de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, a la Torre de Capdella, i tindrà un cost superior als 700.000 euros

Pallars Digital La Torre de Capdella | 3 d'abril de 2024 a les 10:00
Antiga caserna de la Guàrdia Civil de la Torre de Capdella, futura seu de l'institut | M. Lluvich / ACN
Aquest passat mes de març, la Vall Fosca ha començat les obres del futur Institut Centre d’Esports de Muntanya, un institut referent que el municipi compartirà amb la Pobla de Segur. Els treballs, que s'han licitat i adjudicat a l'empresa Construccions Espot Cardós, tenen lloc a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, a la Torre de Capdella, i tindran un cost superior als 700.000 euros.

 
El nou equipament, que es preveu finalitzar l'any 2025, serà una instal·lació complementària a la formació de Mitja i Alta Muntanya del centre per als ensenyaments professionals d’esports de muntanya a la comarca. Durant anys, l'antiga caserna ha estat el magatzem municipal i l’espai de la brigada de l’Ajuntament de la Torre de Capdella.
 
A banda de l'Institut Centre d'Esports de Muntanya, en aquest mateix edifici hi haurà dos espais d’ús municipal: l’arxiu i un centre de coworking, pensat per acollir professionals que necessitin un espai de treball. Aquest darrer projecte serà una obra independent i es licitarà en les pròximes setmanes.

El nou Institut Centre d’Esports de Muntanya és el resultat d’un conveni, signat al mes de març del 2023, entre les institucions implicades en les obres d’adequació dels edificis existents: el Departament d'Educació, que aportarà 176.500 euros a les obres; la Diputació de Lleida, que proporcionarà una dotació de 353.000 euros, i l'Ajuntament de la Torre de Capdella, que finançarà els treballs amb 177.418,65 euros.
 
L'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars va iniciar les seves activitats docents el curs 2020-2021 amb cicles formatius dins l'Institut de la Pobla de Segur, i amb la voluntat que els cursos especialitzats tinguin a la Torre de Capdella una segona seu. Aquests cicles d'estudis formaran joves en esports d'hivern, barranquisme, salvament, busseig esportiu, escalada i espeleologia, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació