Dissabte, 27 d'abril de 2024
setmana santa

L'ocupació al Pallars durant la Setmana Santa podria ser d'entre el 90 i el 100% a les zones turístiques

La temporada d’esquí afronta la recta final amb bons gruixos mentre acaba d'arrencar la dels esports d'aventura

Pallars Digital Pallars | 21 de març de 2024 a les 08:25
Uns esquiadors a l'estació de Port Ainé | O. Bosch / ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació d'entre el 90 i el 100% a les zones turístiques del Pallars durant Setmana Santa, des de Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. Les nevades de fa poc més d'una setmana han reactivat la temporada d'esquí i les estacions encaren el final de campanya amb bons gruixos i el volum de pistes més ampli des que va començar al desembre.

En paral·lel, acaba de començar la temporada d'esports d'aventura amb l'oferta de descensos en ràfting als rius així com altres disciplines. La meteorologia jugarà un paper clau per acabar de veure si s'arriba a la plena ocupació en determinats establiments, però hi ha bones expectatives del sector.

 
El vicepresident del Patronat de Turisme, Juan Antonio Serrano, ha destacat l'optimisme del sector i del mateix Patronat de cara a les previsions d'ocupació. Ha posat en valor que es pot combinar el final de temporada d'esquí al Pirineu amb els esports d'aventura com el ràfting pels rius o el senderisme i la pràctica de la bicicleta, entre altres modalitats. Segons Serrano, el fet que la Setmana Santa d'enguany s'escaigui aviat en el calendari afavoreix les destinacions de muntanya i d'interior.
 
Per sectors, es preveu que els establiments d'hoteleria situats en zones turístiques tindran una ocupació que oscil·larà entre el 90% i el 100% els dies festius. De les quatre nits d'estada, l'afluència més gran serà del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua, quan es preveu que alguns establiments arribin a la plena ocupació. El cap de setmana del 23 i 24 se situarà entre el 60 i el 70%, mentre que del 25 al 27 es calcula que podria ser de prop del 40% de mitjana, sempre que la climatologia acompanyi.

El turisme rural mantindrà una alta ocupació més homogènia a tota la demarcació durant els deu dies de Setmana Santa i amb guarisme que aniran de la plena ocupació pels dies festius al 85% de mitjana la resta dels dies. Aquests establiments estaran al 100% de Dijous Sant al Dilluns de Pasqua mentre que el proper cap de setmana estaran al 85%.
 
Pel que fa al càmping, s'hi preveu una ocupació alta els dies festius que podria arribar també al 100%. La resta de la setmana se situaria entre el 60 i el 40%, en funció de la climatologia. L'oferta d'allotjament serà d'unes 77.000 places, distribuïdes entre les 54.000 unitats de turisme reglat entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs i refugis, a les quals s'han de sumar altres 23.000 places d'habitatges d'ús turístic (HUT). També per aquestes dates es preveu que la major part de les segones residències de la demarcació, però principalment les del Pirineu, tinguin un bon nivell d'ocupació.
 

Temporada d'esquí fins al 14 d'abril

Mentrestant, les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Baqueira Beret han anunciat que allargaran la temporada d'esquí fins al 7 d'abril si les condicions de neu ho permeten, mentre que Boí Taüll té previst reobrir també el cap de setmana del 13 i 14 d'abril

A Espot i Port Ainé també hi ha prop del 100% de domini obert i tenen gruixos de fins a 160 centímetres. D'altra banda, Tavascan preveu cloure la temporada el dia 30 de març i les estacions de nòrdic, perjudicades per la falta de neu, només obriran per a usos turístics, ja que les altes temperatures dels darrers dies no han permès aguantar la neu.

En total, es preveu que durant la Setmana Santa les estacions del Pirineu puguin vendre més de 100.000 forfets, una xifra que es podria incrementar si el temps acompanya. La Setmana Santa de l'any passat se'n van vendre uns 60.000.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació