Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme actiu

El Pallars Sobirà dona el tret de sortida a la temporada de ràfting

La regulació del cabal a la Noguera Pallaresa facilitarà la pràctica dels esports de riu fins a l'octubre

Pallars Digital Pallars Sobirà | 18 de març de 2024 a les 08:30
Un grup d'alumnes de Gran Canària van ser els primers en baixar pel riu | M. Lluvich / ACN
Un grup d'alumnes de Gran Canària han dona el tret de sortida a la temporada d'esports d'aventura d'aigua al Pallars Sobirà. Un total de 29 joves van fer el passat divendres el primer descens de ràfting d'enguany en un tram d'uns sis quilòmetres entre Llavorsí i el pont de Gulleri.

Manel Irimia, responsable de Ràfting Llavorsí, ha explicat que les condicions del riu Noguera Pallaresa són bones, tot destacant que aquestes primeres setmanes d'esports d'aventura coincideixen amb els de neu. En aquest sentit, ha dit que en pocs llocs al món es pot practicar en un mateix dia ràfting i esquí. El conveni amb Endesa per garantir un cabal adequat ha començat aquest divendres i mantindrà 22 metres cúbics per segon durant quatre hores.
 

Endesa mantindrà una cabal de 22 metres cúbics per segon durant quatre hores. Foto: M. Lluvich / ACN

 
Francisco Sánchez, professor de Gran Canària, ha explicat que han passat una setmana amb els joves fent activitats al Pallars Sobirà i han combinat esports de neu amb esports de riu. El professor ha dit que per molts d'aquests joves ha sigut el primer cop que han vist un riu i també que han vist la neu. A més, han trobat un molt bon dia per posar-se al riu; altes temperatures i sol, que han ajudat a contrarestar els 7 o 8 graus de l'aigua.
 

Més de 30 anys d'experiència

El riu Noguera Pallaresa és un dels millors de tot Europa per la pràctica del ràfting, i així ho avalen els més de 30 anys de trajectòria des del primer descens. El ràfting és l'esport rei en la modalitat d'aigües braves, però també destaquen altres disciplines com ara el piragüisme, l'hidrospeed, el caiac o el descens de barrancs.

El riu disposa de diferents trams amb un grau de dificultat diferent, sent el més demanat el de Llavorsí a Rialp. A partir d'aquest cap de setmana el riu Noguera Pallaresa s'emplenarà de barques plenes de grups escolars. I així fins a Setmana Santa, que és la temporada alta per a les empreses d'esports d'aventura, tant per famílies com per grups d'amics.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació