Diumenge, 28 d'abril de 2024
aigua

Les últimes pluges fan créixer lleugerament el nivell del pantà de Sant Antoni

En una setmana, l'embassament ha superat el 50% de la seva capacitat a l'espera que es fongui la neu abundant de principis de mes

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 15 de març de 2024 a les 11:30
Vista del pantà des del Piolet de Salàs de Pallars | TGE
Les generoses pluges del darrer cap de setmana s'han fet notar al pantà de Sant Antoni, que ja supera lleugerament el 50% de la seva capacitat. Segons dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), el nivell de l'embassament ja va començar a créixer el divendres amb l'arribada del front, quan es trobava al 50,49% (114,5 hm³).

 
Les precipitacions de dissabte i diumenge van propiciar que el passat dilluns el pantà de Talarn arribés al seu pic màxim arran de l'episodi, concretament al 53,81%, i assolint un volum de 121,96 hm³. Una setmana després de l'arribada del front, la tendència s'ha mantingut, i aquest divendres el nivell d'aigua era pràcticament el mateix.
 

Evolució del nivell del pantà des de l'últim episodi de pluges. Foto: CHE

 
 

La neu convida a l'optimisme

Tot plegat, a l'espera que es produeixi el desgel de l'abundant neu que ha caigut al Pallars a principis d'aquest mes de març. Una situació que convida a l'optimisme, malgrat que la sequera continua amb uns índexs molt alts, i la pluja només ha fet disminuir el risc d'incendi a curt termini.

D'altra banda, el nivell del pantà és molt similar en comparació amb les mateixes dates del 2023 (53,86%). Ara bé, des de principis d'aquest any, les dades són clarament inferiors: al mes de desembre, l'embassament superava el 78% de la seva capacitat, però des d'aleshores l'evolució ha sigut negativa degut a la manca de pluges.
 
Així i tot, si comparem el panorama actual amb l'octubre, les previsions resulten molt més esperançadores. El dia 20, Sant Antoni va registrar una capacitat del 27%, superant amb escreix el mínim històric del 35% de la sequera del 2008


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació