Diumenge, 28 d'abril de 2024
construcció

La subhasta del fallit macrocomplex turístic de la Vall Fosca torna a quedar deserta

Després de sis intents de venda, el preu dels terrenys havia caigut un 85%, passant de 2,3 milions a 352.000 euros

Pallars Digital Espui | 14 de març de 2024 a les 08:50
La crisi econòmica del 2008 va paral·litzar les obres | TGE
La setena subhasta del fallit macrocomplex Vallfosca Mountain Resort, a Espui, ha tornat a quedar deserta, segons avança Segre. El nou intent de venda dels terrenys torna a estar en via morta malgrat que el seu preu caigués un 85%, passant de 2,3 milions d'euros a només 352.000 des del 2018.


Es tracta d'un total de 107.453 metres quadrats de superfície que la immobiliària Martinsa Fadesa -que es troba en procés de liquidació- havia tornat a treure a subhasta, obrint així la setena licitació. El darrer cop que l'empresa va subhastar les parcel·les -el maig del 2023- el preu de sortida era de més d'un milió d'euros.

Tanmateix, en aquesta ocasió tampoc hi ha hagut sorpresa, i ningú ha volgut adquirir aquest sòl urbanitzable, on el macroprojecte turístic preveia construir una zona d'hotels i gairebé 900 habitatges per a segones residències. D'altra banda, també es planificava obrir una estació d'esquí a la muntanya de Filià.

 

Una obra inacabada

El projecte Vallfosca Mountain Resort va quedar trucat l'any 2008 quan l'empresa va entrar en el concurs de creditors més gran de la història de l'estat espanyol. En aquell moment ja havien construït una part del complex. La immobiliària havia invertit 14 milions en l'estació d'esquí i ja havia instal·lat la base del telecabina, les pilones del remuntador, les conduccions per a canons de neu, les instal·lacions elèctriques i el drenatge de l'aigua residual. 

També es va arribar a construir el camp de golf, que mai es va fer servir; així com alguns dels edificis que havien d'acollir els habitatges. L'any 2016, l'aturada del projecte de la Vall Fosca va arribar al Tribunal Suprem. A partir de la fallida de l'empresa, Martinsa Fadesa va començar a rebre un seguit de denúncies dels veïns del territori.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació